ΠΡΟΣ ΕΞΟΡΥΞΗ Ο “ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ” ---ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ!!!!---

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Με παρέμβαση του Θ. Πάγκαλου ανάβει το πράσινο φως για επένδυση 40 εκατ. ευρώ και δημιουργία 100 θέσεων εργασίας.
Γιατί οι υπουργοί κρατούσαν έξι χρόνια στα συρτάρια τους το σχετικό φάκελο.

Βγαίνει από το ψυγείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί για περισσότερα από έξι χρόνια επένδυση ύψους
δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αφορά την εξόρυξη ζεόλιθου στην περιοχή του Βορείου Έβρου. Πρόκειται για μία υπόθεση η οποία παρέμενε στα συρτάρια των υπουργείων, από τα οποία βγήκε μόλις προ ολίγων ημερών ύστερα από παρέμβαση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης. Γραφειοκρατία αλλά και ισχυρές πιέσεις ιδιωτικών συμφερόντων εμπόδιζαν την υλοποίηση της επένδυσης, η οποία αφορά μάλιστα μία από τις πλέον χειμαζόμενες περιοχές της χώρας, τον ακριτικό Έβρο.
Το πρώτο βήμα έγινε την περασμένη Πέμπτη, όταν ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιος Σώκος ενέκρινε τη μίσθωση περίπου 160 στρεμμάτων στα Πετρωτά Έβρου στην εταιρεία “Ν. Αλεξανδρίδης & Σία Ο.Ε. GEO-VET”. Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να εκδοθεί η άδεια εξόρυξης του πολύτιμου βιομηχανικού ορυκτού, επονομαζόμενου και ως “χρυσού της Θράκης”. Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα φτάσει στα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν περίπου 100 θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Θ” η υπόθεση απασχόλησε το τελευταίο τρίμηνο πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια, από τα οποία δόθηκε εντολή να ανάψει το πράσινο φως, ώστε να προχωρήσει η εν λόγω επένδυση.
Πρόκειται για την αξιοποίηση ενός πολύ μεγάλου κοιτάσματος ζεόλιθου, άνω των 100 εκατομμυρίων τόνων, από τα ποιοτικότερα στον κόσμο, καθώς η καθαρότητά του φτάνει έως και στο 89% κατά μέσο όρο. Σε πολύ κοντινή περιοχή υπάρχουν άλλα δύο ανάλογα κοιτάσματα, κάπως μικρότερης καθαρότητας. Και τα τρία κοιτάσματα εντοπίστηκαν έπειτα από επίμονες και πολυετείς έρευνες της ομάδας του καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Ανέστη Φιλιππίδη. Η περιοχή δεσμεύτηκε το 2004 από την εταιρεία “Ν. Αλεξανδρίδης & Σία Ο.Ε. GEO-VET”, η οποία εδώ και μία εξαετία πασχίζει ανεπιτυχώς να λάβει αδειοδότηση, για να προχωρήσει στην εξόρυξη του πολύτιμου ορυκτού.
 
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα