Σκανδαλο: «έκανε φτερα» η εισφορα για την ανεργια


Δεκάρα τσακιστή δεν έχει πάρει ο ΟΑΕΔ από την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας», παρόλο που αυτή παρακρατείται εδώ και δύο χρόνια, κάθε μήνα από τους μισθούς χιλιάδων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των τραπεζών όπως καταγγέλλει ο διοικητής του Οργανισμού Ηλίας Κικίλιας.
Σύμφωνα
με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ απέστειλε non paper στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς με το οποίο ζητά απαντήσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το πώς η διοίκηση αξιοποιεί αυτά τα χρήματα.
Όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας «Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού, αποδίδει σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς αυτής».
Στο non paper παρουσιάζονται ανάγλυφα οι δραματικές διαστάσεις που έχει πάρει η ανεργία στη χώρα μας. Ταυτόχρονα επισημαίνεται, ότι οι υποτιθέμενες πολιτικές και δράσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι γράμμα κενό και σύμφωνα πάντα με το κείμενο, απλώς μέχρι στιγμής χρυσώνουν το χάπι ενός δομικού πια προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:
Keywords
Τυχαία Θέματα