Στην αθηνα για μια εξεταση οι καρκινοπαθεις ολης της χωρας – διαδωστε το-


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΓΑΜΩΣΤΑΥΡΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ... ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ.ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ...ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠ'ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΤΟΥΣ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΕΑΝ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΜΑΣ.Στα χαρτιά παραμένει η προμήθεια και λειτουργία μηχανήματος PET/CT σε δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που «ανιχνεύει» τον καρκίνο και τις μεταστάσεις του, ενώ ενδείκνυται και για την καλύτερη διάγνωση ασθενών με νευρολογικές παθήσεις.
Αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς απ’ ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα να αναγκάζονται να κατεβαίνουν στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθούν στη συγκεκριμένη εξέταση. Συνεπώς, όχι μόνο πρέπει να προπληρώσουν το υψηλό κόστος της εξέτασης, που υπολογίζεται γύρω στα 1.500 ευρώ, αλλά και να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους για τη μετακίνησή τους και την πιθανή διαμονή τους στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, εκτιμάται ότι βάσει των αναγκών του πληθυσμού της χώρας μας, θα έπρεπε ήδη να λειτουργούν 12-14 μηχανήματα PET/CT. Αντίθετα, από το 2002, οπότε εκδόθηκε η σχετική υπουργική απόφαση, μέχρι σήμερα λειτουργούν μόνο τέσσερα, εκ των οποίων μόλις ένα σε δημόσιο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στον «Ευαγγελισμό».
Keywords
Τυχαία Θέματα