ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ 77 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Σε 62 ανέρχονται οι μετανάστες απεργοί πείνας του μεγάρου "Υπατία" που αναγκάστηκαν να εισαχθούν στο νοσοκομείο, ενώ μόνο χθες μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας 20 από αυτούς. Την ίδια στιγμή 15 μετανάστες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, μετά την απόφασή τους να σταματήσουν και τη λήψη ζάχαρης. Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν είναι έντονη αφυδάτωση, αρχόμενη οξεία νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές αρρυθμίες.
Ήδη από το μεσημέρι της Κυριακής 36 μετανάστες σταμάτησαν τη λήψη νερού, ζάχαρης και αλατιού.
"Κανείς μέχρι αυτή τη στιγμή από αυτούς που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ηδη, έχει διορθωθεί η νεφρική τους λειτουργία. Είναι όμως ισχυρό το ενδεχόμενο κάποιος να μείνει με χρόνιο πρόβλημα υγείας, ενώ ανά πάσα στιγμή αντιμετωπίζουμε και το ενδεχόμενο ενός αιφνίδιου θανάτου. Παίζουμε με τη φωτιά. Είναι τεράστιες οι απειλές για την υγεία και τη ζωή αυτών των ανθρώπων και εγώ προσωπικά είχα ήδη προειδοποιήσει την Πολιτεί
Keywords
Τυχαία Θέματα