Στον αέρα η βαθμολόγηση στις Πανελλαδικές

«Μπλόκο» στη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων βάζει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), καλώντας σε αποχή τους διορθωτές, οι οποίοι μετακινούνται σε βαθμολογικά κέντρα εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους, αφού δεν έχουν ακόμη προβλεφθεί οι αμοιβές για τα οδοιπορικά τους. Οι πανελλαδικές εξετάσεις στα έξι
υποχρεωτικά μαθήματα ολοκληρώθηκαν χθες, με παραδοσιακά δυσκολότερα -σε σχέση με πέρυσι- θέματα που ενισχύουν την πτωτική τάση των βάσεων εισαγωγής στα περιζήτητα ΑΕΙ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ στις σχετικές αποφάσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, δεν υπάρχει πρόβλεψη κονδυλίων για τα οδοιπορικά των βαθμολογητών, ενώ σε αρκετές περιοχές δεν έχουν πληρωθεί τα οδοιπορικά αυτής της κατηγορίας βαθμολογητών τα δύο τελευταία χρόνια. «Η αποχή θα συνεχιστεί έως ότου εξασφαλιστούν τα οδοιπορικά των συναδέλφων και εξοφληθούν οι παλαιότερες αντίστοιχες οφειλές», τονίζει η ΟΛΜΕ, με αποτέλεσμα να είναι πιθανή μικρή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας της βαθμολόγησης των γραπτών. Διευκρινίζει, βεβαίως, ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά από τους καθηγητές που υπηρετούν εντός περιφερειακής ενότητας, όπου βρίσκεται το βαθμολογικό κέντρο.


Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα