ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Με οριστική ματαίωση κινδυνεύει το έργο της κατασκευαστικής αναβάθμισης του οδοστρώματος μεταξύ Σωζόπολης - Νέων Μουδανιών, καθώς και της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών - Ποτίδαιας, τα οποία αναμένεται να συμβάλουν καταλυτικά στην ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση εκατοντάδων χιλιάδων εκδρομέων και παραθεριστών στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Το πρόβλημα έχει να κάνει με τις απαλλοτριώσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν για το έργο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη διενέργεια του διαγωνισμού, από τον οποίο θα προκύψει η ανάδοχος κατασκευάστρια εταιρεία.
Κρίσιμο σημείο στη διαδικασία -και το πέρασμά της στο επόμενο στάδιο- είναι να προσδιοριστεί η τιμή μονάδας με την οποία θα υπολογιστούν οι αποζημιώσεις που θα πληρωθούν σε δικαιούχους για τις απαλλοτριώσεις. Η σχετική δικάσιμος έχει οριστεί για τις 8 Ιουνίου και σε επίπεδο αναθέτουσας αρχής κάνουν τον σταυρό τους η υπόθεση να φθάσει στην έδρα. Σε άλλη περίπτωση, αν δηλαδή δοθεί νέα αναβολή από το δικαστήριο, τότε θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι τα 42 εκατ. ευρώ, που είναι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου, θα χαθούν, καθώς πιθανότατα θα κατευθυνθούν για την κάλυψη κάποιας άλλης ανάγκης.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα