Συστημα απενεργοποιησης σηματος κινητων τηλεφωνων στις φυλακες διαβατων-κινδυνος για την υγεια τους


«Έχουμε ξαφνικό πονοκέφαλο». Αυτό φέρεται να αναφέρουν συχνά στο γιατρό και σωφρονιστικούς υπαλλήλους κρατούμενοι στις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη. Το «σύμπτωμα» για το οποίο «παραπονιούνται», όμως, ορισμένοι κρατούμενοι δεν φαίνεται να είναι άσχετο με μια ιδιομορφία που έχει πλέον η συγκεκριμένη φυλακή.
Αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχει τοποθετηθεί, με πλήρη μυστικότητα, πειραματικό σύστημα αδρανοποίησης κινητών τηλεφώνων.
Η
εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος, κόστους μερικών χιλιάδων ευρώ, δεν επιτρέπει καμία παράτυπη επικοινωνία κρατουμένων με τον «έξω κόσμο», και παράλληλα αχρηστεύει τη δράση κυκλωμάτων λαθραίας εισαγωγής κινητών τηλεφώνων στο σωφρονιστικό κατάστημα, αφού πια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Τέτοιου είδους συσκευές υπάρχουν σε πολλούς άλλους χώρους, όπως αίθουσες συνεδριάσεων, θέατρα, κινηματογράφους, ακόμη και στην αίθουσα της Βουλής - ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχαν μπει σε φυλακή με διάφορες δικαιολογίες, ακόμη και με την επίκληση πιθανόν επιπτώσεων στην υγεία των έγκλειστων!
Keywords
Αναζητήσεις
συσκευη απενεργοποιησης σηματος κινητων
Τυχαία Θέματα