Τα θετικα στοιχεια του #asfalistiko συμφωνα με τον κωστα μπαρκα

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, θα μου επιτρέψετε να χαρακτηρίσω το υπό συζήτηση νομοσχέδιο με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας– Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος –Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις» ως ένα εθνικό θέμα, καθώς αφορά όλους όσοι διαβιούν στη χώρα μας ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, θρησκείας και φύλου. Είναι ένα θέμα εθνικό, γιατί επηρεάζει
το παρόν αλλά και το μέλλον όλων μας. Γι’ αυτούς τους λόγους δεν χωράνε μικροκομματικές σκοπιμότητες, λαϊκισμός και δημαγωγία. Αντιθέτως, χρειάζεται υπευθυνότητα και ωριμότητα ώστε να επανακτήσουμε την αξιοπιστία του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος.
Σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και αυτό είναι μια αντικειμενική αλήθεια. Σ’ αυτήν την κατάσταση, όμως, δεν φτάσαμε τυχαία. Φτάσαμε λόγω πολιτικών επιλογών του παλιού δικομματισμού. Να σας υπενθυμίσω το τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στο Χρηματιστήριο στα τέλη της δεκαετίας του ’90; Να σας υπενθυμίσω την υπόθεση με τα δομημένα ομόλογα; Να σας υπενθυμίσω το καταστροφικό PSI του 2012, όπου 12 δισεκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων έκαναν φτερά; Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Οι παλιές πολιτικές δυνάμεις, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, αγνοούσαν τον κόπο και τον ιδρώτα των πολιτών που πλήρωναν με συνέπεια τις ασφαλιστικές τους εισφορές προκειμένου να συντηρήσουν κομματικούς στρατούς, συντεχνίες και πελατειακά δίκτυα.
Μάλιστα, ορισμένοι συνάδελφοι ακόμα και σήμερα όχι μόνο δεν έχουν κάνει αυτοκριτική για τα εγκληματικά λάθη στον παρελθόν, αλλά προσποιούνται ότι είναι υπερασπιστές της κοινωνικής ασφάλισης. Επί της ουσίας, δεν ενδιαφέρονται για το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική ασφάλιση. Επιδιώκουν μόνο το ξήλωμα κάθε κοινωνικής προστασίας για να ενισχύσουν τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Keywords
Τυχαία Θέματα