ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ. ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ GLOU…ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ενα βήμα πριν από το οριστικό λουκέτο βρίσκεται ο όμιλος σουπερμάρκετ Ατλάντικ, καθώς τράπεζες και προμηθευτές σβήνουν και τις τελευταίες ελπίδες επιβίωσης της πάλαι ποτέ κραταιάς αλυσίδας.
Την ίδια στιγμή, ένας ακόμη μεγάλο όνομα του λιανεμπορίου, ο όμιλος Γλου, που πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι «έβαλε μέσα» δεκάδες εκατομμύρια ευρώ την πολυεθνική Puma, τελεί υπό την πίεση των πιστωτών και βρίσκεται αντιμέτωπος
με αιτήσεις πτώχευσης. Η εταιρεία Γλου έχει καταθέσει αίτηση συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της, η οποία πρόκειται να συζητηθεί μέσα στον Μάιο.
Σε ό,τι αφορά στην αλυσίδα Ατλάντικ, χθες κατέθεσε αίτηση παύσης πληρωμών (θα εκδικαστεί στις 8 Ιουνίου), καθώς νωρίτερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε ναυαγήσει η «διαδικασία συνδιαλλαγής», που ήταν η τελευταία ευκαιρία της εταιρείας να συμφωνήσει σε σχέδιο εξυγίανσης με τους πιστωτές της στο πλαίσιο του πτωχευτικού κώδικα. Απαιτούνταν η συναίνεση του 51% των πιστωτών, ωστόσο εξασφαλίστηκε η σύμφωνη γνώμη μόλις του 6,7% αυτών, με αποτέλεσμα οι διαδικασία να οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Τις τελικές αποφάσεις καλείται να πάρει το δικαστήριο, που αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του σε περίπου 60 ημέρες.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα