ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Σε μακρύ δρόμο έχει εισέλθει η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του ζητήματος της ομαλής αποκομιδής των απορριμμάτων και της εύρυθμης λειτουργίας του τομέα της καθαριότητας.
Τα βουνά με τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης, που δεν θα απομακρυνθούν πριν περάσει τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενδέχεται να κάνουν πάλι την εμφάνισή τους το επόμενο διάστημα, αν δεν λυθεί το θέμα της έλλειψης προσωπικού, του χαλασμένου εξοπλισμού και της οργάνωσης της αρμόδιας υπηρεσίας.
Το... χρονικό των σκουπιδιών
στους δρόμους ξεκινά από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, εδώ κι ένα χρόνο, όταν τα απορριμματοφόρα άρχισαν να εμφανίζουν βλάβες και να παροπλίζονται ελλείψει ανταλλακτικών, χρημάτων, επάρκειας των δημοτικών συνεργείων και πιθανόν ελλείψει πολιτικού ενδιαφέροντος. Τα λάθη και οι παραλείψεις εναλλάσσονταν καταστροφικά. Η εικόνα της καθαρής πόλης, που είχε πετύχει για οκτώ χρόνια ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας Ευάγγελος Δημητρίου, μέχρι το 2007, διατηρήθηκε για ένα χρονικό διάστημα από τον αντικαταστάτη του, Κώστα Καζαντζίδη, αλλά άρχισε να καταρρέει τον τελευταίο χρόνο της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου.
Ενώ τα απορριμματοφόρα έβγαιναν εκτός λειτουργίας, οι ενέργειες για την αποκατάστασή τους γίνονταν... νωχελικά και ήταν ορατός ο κίνδυνος να μείνει ο δήμος ακόμη και χωρίς στόλο. Η προηγούμενη διοίκηση ζήτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έγκριση για να επισκευάσει τα οχήματα σε εξωτερικά συνεργεία, όταν από τα 68 απορριμματοφόρα τα 35 ήταν σε ακινησία και τα υπόλοιπα χρειάζονταν οπωσδήποτε επισκευή. Η έγκριση δεν δόθηκε αλλά τελικά ο δήμος δικαιώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με προσφυγή στο πλαίσιο του άρθρου 152 και πήρε το πράσινο φως στο αίτημά του. Εν τω μεταξύ, η πόλη είχε γεμίσει με όγκους σκουπιδιών και οι Θεσσαλονικείς έκαναν γιορτές μέσα στην μπόχα των απορριμμάτων.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα