ΒΑΛΤΩΝΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΕ 3 ΔΗΜΟΥΣ


Η βούληση υπάρχει εδώ και μια δεκαετία, η θεσμοθέτηση έγινε πριν από πέντε χρόνια, αλλά επί του πρακτέου... τίποτα: τα πολύπαθα Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών δεν φαίνεται να κάνουν εγκαίνια μέσα στο 2011 -παρά τις δεσμεύσεις- αφού η δυσκαμψία των δημόσιων φορέων και η ασυνεννοησία μεταξύ των υπηρεσιών έχουν επιβραδύνει σημαντικά τις διαδικασίες δημιουργίας τους.
Από πέρυσι και με κοινή υπουργική απόφαση -στις 11 Μαΐου 2010- έχει καθοριστεί από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Υγείας, η χωροθέτηση των Κέντρων
Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και τα περιβαλλοντικά/υγειονομικά κριτήρια λειτουργίας (σ.σ. είχε προηγηθεί τον Μάρτιο του 2006 ο ν.3448, ΦΕΚ 15/3/2006 για την «αποτέφρωση νεκρών, ημεδαπών ή αλλοδαπών »). Υπολογιζόταν τότε ότι, εάν δεν υπάρξουν μεγάλες διαδικαστικές εμπλοκές, ο νέος -για τη χώρα μας- θεσμός θα ετίθετο σε λειτουργία μέσα σε έξι έως δέκα μήνες. Ενα και πλέον χρόνο μετά, οι εν λόγω... εμπλοκές είναι κάτι παραπάνω από απλά κωλύματα. Σχετική ερώτηση κατέθεσε προ ημερών στη Βουλή και ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να πληροφορηθεί για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η λειτουργία των ΚΑΝ.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα