Ξανθη: αποχωρησε το κεελπνο απο το κεντρο κρατησης μεταναστων-τραγικες οι συνθηκες κρατησης τους


Τον τέταρτο μήνα λειτουργίας του συμπληρώνει το Κέντρο Κράτησης μεταναστών Ξάνθης, που στεγάζεται στην πρώην Αστυνομική Σχολή, και η λειτουργία του συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, τόσο για τις ελλείψεις που παρουσιάζει η φύλαξη των μεταναστών όσο και για τις συνθήκες κράτησής τους.
Ήδη το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ που πραγματοποιούσε ελέγχους για την εμφάνιση ασθενειών, μεταδοτικών και ξένων προς την περιοχή, έχει αποχωρήσει
διογκώνοντας τις φωνές που χαρακτηρίζουν υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί την πρώην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης. Οι ελλείψεις και τα κενά που παρουσιάζονται στη φύλαξη των κρατουμένων έχουν επισημανθεί κατά καιρούς, χωρίς να έχει δοθεί λύση παρά τις δεσμεύσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για το αντίθετο. Νωπές ωστόσο παραμένουν οι μνήμες από την εξέγερση των μεταναστών στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής πριν από μερικές εβδομάδες και τα όσα δραματικά είχαν ακολουθήσει, με αστυνομικούς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο και το Κέντρο Κράτησης να μετατρέπεται σε ερείπιο.
Χωρίς θέρμανση και ρουχισμό οι μετανάστες!
Σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Κέντρο μεταναστών Ξάνθης κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζει μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει θέρμανση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ο απαραίτητος ρουχισμός.
Keywords
Τυχαία Θέματα