ΞΕΝΩΝΑΣ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ… ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ…ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ…

Χτίστηκε με χρήματα δωρητών και εράνων, αλλά σήμερα, δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του, ο ξενώνας για τη φιλοξενία και τη φροντίδα των καρκινοπαθών στην Πυλαία παραμένει κλειστός. Και όλα αυτά, την ώρα που περισσότεροι από 50 ασθενείς οι οποίοι προσέρχονται καθημερινά από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο Θεαγένειο νοσοκομείο, για τη θεραπεία τους αναγκάζονται να διαμένουν σε ξενοδοχεία και σε φιλικά σπίτια.
Μετά
το πέρας της ανέγερσης του κτιρίου, το οποίο άρχισε να χτίζεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βόρειας Ελλάδας, υπεύθυνοι για τη λειτουργία του τέθηκαν το υπουργείο Υγείας και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, καθώς μέρος των χρημάτων που διατέθηκαν προήλθαν από το Γ΄ ΚΠΣ. Παρόλα αυτά, το κτίριο του ξενώνα, δυναμικότητας 100 κλινών, αντί να διατεθεί για τις ανάγκες φιλοξενίας των ασθενών, ρημάζει μέρα με τη μέρα, χωρίς καμία ενημέρωση από πλευράς υπουργείου για το τι μέλλει γενέσθαι.
Για σκανδαλώδη αδιαφορία απέναντι σε ένα σοβαρ
Keywords
Τυχαία Θέματα