'' αυθαιρετες οι δηλωσεις βιζερ ''...

H κυπριακή κυβέρνηση απέρριψε ως αυθαίρετες και ανυπόστατες τις δηλώσεις του επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Eurogroup και της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τόμας Βίζερ, ...
με τις οποίες επέρριψε στην κυβέρνηση την ευθύνη για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη συνομολόγηση Μνημονίου με την Τρόικα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι πρόκειται για ισχυρισμούς που δεν αντέχουν
σε καμία κριτική.
Ο εκπρόσωπος διερωτήθηκε πως μπορεί η Κύπρος να έχει καθυστερήσει, όταν οι Ευρωπαίοι αναμένουν ακόμα το πόρισμα της PIMCO για το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών για να καταλήξουν στο συνολικό ύψος του δανείου.
Ο εκπρόσωπος απάντησε επίσης στις επικρίσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος, που ανέφεραν σε ανακοινώσεις τους πως με τις δηλώσεις Βίζερ επιβεβαιώνεται η ατολμία, η αναποφασιστικότητα και η ευθυνοφοβία της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ και του Δημήτρη Χριστόφια, έχει επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία και τη σοβαρή συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού.
Τα δύο κόμματα είχαν αναφέρει επίσης ότι ότι από τις δηλώσεις προκύπτει πως αν είχαν ληφθεί έγκαιρα μέτρα από την κυβέρνηση, τα πράγματα δε θα ήταν τόσο δύσκολα για την Κύπρο και η οικονομία δε θα βρισκόταν τόσο κοντά στη χρεοκοπία.
Keywords
Τυχαία Θέματα