'' ειναι ποινικο αδικημα ο ανετος βιος ; '' ...

17:14 15/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Και μετά τις δηλώσεις και τις επιστολές μέσα από τη φυλακή της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, κ. Βίκυς Σταμάτη, είχαμε σήμερα την ευκαιρία να διαβάσουμε τις απόψεις της για το θέμα που την αφορά, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε...
στην εφημερίδα '' Καθημερινή της Κυριακής
''. Κι εκεί μιλά για όλα, για τις μίζες , τις offshore εταιρείες, το σπίτι της Δ. Αρεοπαγίτη, για το γάμο της, αλλά και για τις πολυτελείς και προκλητικές δαπάνες της.
Σε δύο μόνο σημεία της συνέντευξης αυτής θα σταθώ, πιστεύοντας ότι αποτελούν τον πυρήνα της υπόθεσης που '' ταλαιπωρεί '' και την οικογένεια της κ.Σταμάτη- και αυτό το λέω σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο, αφού σίγουρα κανείς μας δεν ξεχνά ότι πίσω έχει μείνει ένα μικρό παιδί που πληρώνει τα τραγικά λάθη των γονιών του- αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα έπρεπε, εκεί που είναι σήμερα, να είχε μαζί του μια μεγάλη παρέα από αυτούς που έβαλαν στις τσέπες τους το χρήμα του ελληνικού λαού.
Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται και το πρώτο σημείο της συνέντευξης που καλό θα ήταν να το αξιολογήσουμε κατάλληλα όλοι μας. Μας προτρέπει λοιπόν η κ. Σταμάτη να ερευνήσουμε, προφανώς μέσω της ελληνικής Δικαιοσύνης, το πως ζούσαν οι σύζυγοι και άλλων πολιτικών. Και κατά τη γνώμη μου, πολύ καλά κάνει. Αφού δεν είναι λίγες οι φορές που ακούσαμε ψιθύρους για άλλες κυρίες πολιτικών που διάγουν βίο υπερπολυτελή και για τις οποίες, αλλά και για τους συζύγους τους δεν ξεκίνησε ποτέ καμία σοβαρή δικαστική έρευνα, αφού κάποιος πάντα κατάφερνε να την σταματά '' έγκαιρα ''. Είναι καιρός λοιπόν να σταματήσει αυτή η σιωπή, γιατί μόνο έτσι η διαλεύκανση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου θα έχει νόημα, αλλά θα αποτελέσει και πραγματικό παράδειγμα απονομής δικαιοσύνης, χωρίς ν' αφήνει ''κενά '', ώστε κάποιοι να πιστεύουν ότι ο πρώην ισχυρός άντρας του ΠΑΣΟΚ παίζει απλά το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος.
Κλείνοντας θα αναφερθώ στο δεύτερο σημείο της συνέντευξης που τράβηξε την προσοχή μου και είναι το σημείο όπου η κ. Σταμάτη αναρωτιέται αν είναι ποινικό αδίκημα το ότι κατά τη διάρκεια του γάμου της ζούσε άνετα από το εισόδημα του συζύγου της. Και εδώ ακριβώς είναι που όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να την διαφωτίσουμε. Γιατί αν ζούσε άνετα με το εισόδημα του συζύγου της, αυτή τη στιγμή, μάλλον, μέσα στο κατακαλόκαιρο , θα απολάμβανε με την οικογένεια της τις διακοπές της σε κάποιο υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το γεγονός όμως ότι '' παραθερίζει '' οικογενειακώς, στον Κορυδαλλό, μάλλον σημαίνει ότι η ελληνική δικαιοσύνη εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να ζούσε άνετα κατά τη διάρκεια του γάμου της, όχι με το εισόδημα του συζύγου της, αλλά με το δικό μας εισόδημα. Κάτι που προφανώς ακόμα και τώρα δεν το έχει καταλάβει επαρκώς.
Keywords
Τυχαία Θέματα