'' η κριτικη δε μας αφορα ''...

'' Μένουμε στα στοιχεία, η κριτική δε μας αφορά'' απαντά το υπουργείο Ανάπτυξης στη δήλωση του Γιάννη Μανιάτη και του Κώστα Τριαντάφυλλου, οι οποίοι έκαναν λόγο για ολιγωρία σε ότι αφορά τη μη υποβολή της αίτησης προκειμένου να...
χρηματοδοτηθεί η Χίος από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαικής Ένωσης, αλλά και της ανακήρυξης της σε πυρόπληκτη περιοχή.
'' Υπενθυμίζουμε στους δύο βουλευτές ότι οι προυποθέσεις που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να ενεργοποιηθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης είναι :
- Τό ύψος των ζημιών να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 0,6% του Ακαθάριστου Εθνικού Προιόντος.
-Να
έχουν προκληθεί σημαντικές μακροχρόνιες επιπτώσεις στην πλειονότητα του πληθυσμού της Περιφέρειας, εν προκειμένω του Βορείου Αιγαίου καθώς και στο περιφερειακό ΑΕΠ.
Στην περίπτωση της Χίου δεν ίσχυε καμία από τις δύο προυποθέσεις '', αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.
'' Αυτός ήταν ο λόγος που δεν υποβλήθη αίτημα αποζημίωσης στο Ταμείο Αλληλεγγύης. Για τον ίδιο λόγο, αιτήσεις αποζημίωσης που υπεβλήθησαν στο Ταμείο για τις πυρκαγιές στην Αττική το 2009 και τις πλημμύρες στην Εύβοια το 2010, απερρίφθησαν από την Ευρωπαική Επιτροπή.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έσπευσε από την αρχή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και έχει καταβάλει αποζημιώσεις από τον Προυπολογισμό.
Μένουμε στα στοιχεία , η κριτική δε μας αφορά ''.
Keywords
Τυχαία Θέματα