'' πνιγμενες '' στα χρεη οι φαρμακευτικες...

16:35 20/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις φαρμακευτικές εταιρίες, μόνο για το 2012 , ανέρχονται σε 650 εκ. ευρώ, ενώ το σύνολο των οφειλών που έχουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα ταμεία αγγίζει το 1,6 δις ευρώ. Η δυσμενής αυτή κατάσταση ...
επιδεινώνεται με το '' κούρεμα '' των ομολόγων που είχαν δοθεί, έναντι χρεών παλαιότερων ετών.
Η ζημιά μόνο από το '' κούρεμα
'' αγγίζει το 1 δις ευρώ.
'' Δεν είναι δυνατό να καλύπτουμε πάντα εμείς την όποια υστέρηση εσόδων του κράτους και την αδυναμία της πολιτείας να τα εισπράττει. Η πολιτεία οφείλει να '' σεβαστεί '' την φαρμακοβιομηχανία, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είναι αυτονόητο, αν αναλογιστούμε τα συσσωρευμένα χρέη που έχουν δημιουργηθεί και όλα τα δυσμενή και μονομερή μέτρα που έχουν ληφθεί την τελευταία διετία σε βάρος του φαρμάκου '', επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας Κωνσταντίνος Φρουζής.
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η πρόθεση του υπουργείου Υγείας να ζητήσει από τις εταιρίες να πληρώσουν για το α' τρίμηνο 105εκ. clawback. Πρόκειται για μηχανισμό αυτόματων επιστροφών που έχει θεσμοθετηθεί από τον εφαρμοστικό νόμο και επιβάλλεται στις φαρμακευτικές εταιρίες, όταν γίνεται υπέρβαση της μηνιαίας φαρμακευτικής δαπάνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα