" ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ " ΑΠΑΝΤΑ Η ΡΑΕ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

23:11 4/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στέλνει τα οικονομικά της στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών «κάθε τρίμηνο, αν και δεν υποχρεούται από τη νομοθεσία», απαντά η Αρχή μετά δημοσιοποίηση από το ΥΠΟΙΚ της λίστας με τους φορείς που δεν έχουν στείλει στοιχεία, στους οποίους είχε συμπεριλάβει και τη ΡΑΕ. Η ΡΑΕ δηλώνει επίσης πρόθυμη να στέλνει στοιχεία κάθε μήνα, εάν της ζητηθεί...

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το υπουργείο, σε μία προπάθεια
να πιέσει τους δημόσιους φορείς που δεν στέλνουν στοιχεία -περίπου ένας στους τέσσερις- να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, είχε δημοσιοποιήσει λίστα με δημόσιους φορείς σημειώνοντας την ένδειξη «ναι» δίπλα όσους είχαν στείλει στοιχεία το Φεβρουάριο και αφήνοντας κενούς τους υπόλοιπους.
Πρώτη ήταν η ΡΑΕ, που εμφανίζοταν να μην έχει στείλει στοιχεία -σε σχετική της ανακοίνωση τη Δευτέρα μάλιστα, η ΡΑΕ σημειώνει είναι η μοναδική Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή που περιλαμβάνεται στη λίστα του υπουργείου.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών υπόχρεοι υποβολής μηνιαίων στοιχείων είναι όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου που περιλαμβάνονται στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Συνεπώς, στην ανωτέρω υποχρέωση δεν περιλαμβάνονται οι ανεξάρτητες διοικητικές αρχές, οι οποίες σαφώς και δεν αποτελούν ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ».
«Παρ' όλα αυτά» συνεχίζει η ΡΑΕ, «στο πλαίσιο άσκησης χρηστής διοίκησης και για λόγους διαφάνειας, χωρίς να υποχρεούται από την κείμενη νομοθεσία, η ΡΑΕ αποστέλλει ανελλιπώς από την έναρξη λειτουργίας της (1999), και κάθε τρίμηνο, τα οικονομικά της στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή. Η πιο πρόσφατη αποστολή των οικονομικών στοιχείων της ΡΑΕ έγινε στις 28.2.2011».
«Σε κάθε περίπτωση, εφ' όσον της ζητηθεί, από το Υπουργείο Οικονομικών, η ΡΑΕ προτίθεται να αποστέλλει εφεξής τα εν λόγω οικονομικά στοιχεία μηνιαία, και όχι τριμηνιαία όπως ούτως ή άλλως και ανελλιπώς πράττει μέχρι σήμερα» καταλήγει η ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα