125 τα θύματα – τέταρτος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες

15:25 23/4/2020 - Πηγή: Fimotro
63χρονος που νοσηλευόταν στο Θριάσιο το τελευταίο θύμα

Παρά τα ευχάριστα νέα της Τετάρτης για την πορεία του νέου κορωνοϊού και την καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας σε σχέση με άλλες στην Ευρώπη, οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται. Πλέον οι νεκροί ανέρχονται σε 125, καθώς μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταίο θύμα ένας 63χρονος που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.. Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως τα ξημερώματα έφυγαν από τη ζωή ακόμα τρεις άνθρωποι. Ένας

άνδρας 88 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (ΧΑΠ, υπερλιπιδαιμία) και ένας 76χρονος με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στον «Ερυθρό» στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, τα νέα ήταν χαρμόσυνα, καθώς για πρώτη φορά μετά από το χτύπημα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, κανένας συνάνθρωπός μας δεν είχε χάσει τη ζωή του. Τα ευχάριστα νέα ακούστηκαν από τα χείλη του Σωτήρη Τσιόδρα χθες, που μετά από αρκετές μέρες ανακοίνωσε πως δεν υπήρξε απώλεια ζωής σε ένα 24ωρο, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη, που απεβίωσε ενώ δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και έχει προκαλέσει προβληματισμό στους επιστήμονες.

«Έχουμε πετύχει τη μείωση της επιδημίας. Ο μηδενικός αριθμός θανάτων το τελευταίο 24ωρο ήταν τεράστια χαρά για εμάς», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας. «Όταν υπάρχει εισαγωγή της επιδημίας από άλλες περιοχές δεν πρέπει να μας αφήνει περιθώρια χαλάρωσης», πρόσθεσε.

Επιπλέον, χθες, ο κ. Τσιόδρας ανακοινώσε μόλις επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με αποτέλεσμα ο συνολικός τους αριθμός να ανέρχεται επισήμως σε 2.408.

Ακόμα, ανέφερε πως 55 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από αυτούς οι 15 είναι γυναίκες. Το 86% πάσχει από υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας. Επιπρόσθετα, 51 άτομα αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα