45 oi nekροι απο τη γριπη...

20:40 23/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Συνεχίζει να αφήνει πίσω του νεκρούς το κύμα της γρίπης στη χώρα μας, παρότι αυτό υποχωρεί με σταθερό ρυθμό.
Στους 45 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων της γρίπης,...
έναν περίπου μήνα πριν από τη λήξη της εφετινής περιόδου της εποχικής γρίπης, όπως αυτή οριοθετείται χρονικά, από την 1η Οκτωβρίου του 2012 έως και την 20η Μαϊου 2013, σύμφωνα με το πρόγραμμα επιτήρησης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) και το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Συνολικά, από την αρχή της εφετινής περιόδου 106 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας
(ΜΕΘ) λόγω των επιπλοκών που παρουσίασαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη, ενώ τουλάχιστον 5 βρίσκονται νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό.
Για μια ακόμη χρονιά, τα στοιχεία της νοσηλείας των ασθενών σε ΜΕΘ μαρτυρούν ότι η Ελλάδα πληρώνει βαρύ τίμημα κατά την περίοδο της γρίπης: από το σύνολο των ασθενών που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Εντατική, το 38% κατέληξε.
Σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά των σοβαρών περιστατικών, η πλειοψηφία τους (ποσοστό 96, 2%) οφείλεται σε ιό γρίπης Α και το μόλις το 3,8% σε ιό γρίπης τύπου Β. Από τα στελέχη τύπου Α το 60% ανήκει στον υπότυπο του πανδημικού στελέχους, Α(Η1Ν1).
Το πανδημικό στέλεχος ευθύνεται και για το 67,4% των θανάτων λόγω γρίπης. Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι μόλις 57 έτη, ενώ οκτώ στους δέκα ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου λόγω επιβαρυμένου ιστορικού υγείας. Τέλος, κανείς από τα εφετινά θύματα της γρίπης δεν είχε λάβει το αντιγριπικό εμβόλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα