60.000 πωλησεις παιδικων οπλων στις ηπα ετησιωσ!

08:09 4/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Είναι ροζ, πολύχρωμα, φέρουν χαρούμενα σχέδια, έχουν ταιριαστές θήκες και είναι για αγόρια και κορίτσια. Δεν πρόκειται για παιχνίδια, αλλά για όπλα. Τουφέκια ειδικά σχεδιασμένα για τα μικροσκοπικά χέρια των παιδιών, ώστε να τα χειρίζονται...
με ακρίβεια, να στοχεύουν σωστά και ενίοτε…να σκοτώνουν τα μικρότερα αδέρφια τους.

Αυτό συνέβη στο Κεντάκι προ ημερών, όταν ένα 5χρονο αγόρι πυροβόλησε θανάσιμα τη 2χρονη αδελφή του, με το «ειδικά για παιδιά» τουφέκι του της αμερικανικής εταιρίας Keystone Sporting Arms.
Το δικό του 22αρι
Crickett, δεν ήταν φούξια όπως αυτά που πωλούνται για τα κοριτσάκια, αλλά αποδείχθηκε μοιραίο για την αδελφούλα την ώρα που η μητέρα των παιδιών, όπως δήλωσε, έλειψε από το σπίτι μόλις πέντε λεπτά.
Αρκετός χρόνος για να σημειωθεί μια τραγωδία, όπως τόσες άλλες έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ με ανήλικους να πυροβολούν αδιακρίτως σκορπώντας τον θάνατο σε παιδιά και ενήλικες.
Παρά τις προσπάθειες του Μπαράκ Ομπάμα για αυστηρότερους ελέγχους σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, το πανίσχυρο λόμπι των όπλων αντιστέκεται δυναμικά. Άλλωστε, όπως έχουν πει πολλάκις «τα όπλα δε σκοτώνουν, οι άνθρωποι σκοτώνουν».
Ο 5χρονος Κρίστιαν, όμως, αν δεν είχε λάβει ως δώρο γενεθλίων από τους γονείς του «My First Rifle», το πρώτο του τουφέκι δηλαδή, δε θα είχε σκοτώσει την άτυχη Καρολίν.
Η γιαγιά του θύματος, μιλώντας στον αμερικανικό Τύπο δήλωσε: «Ήταν θέλημα Θεού. Ήταν η ώρα της να φύγει, πιστεύω. Ξέρω ότι τώρα είναι στον παράδεισο και βρίσκεται σε καλά χέρια μαζί με τον Κύριο».
Το ζήτημα, βέβαια είναι να μην βρεθούν και άλλα παιδάκια… δίπλα στον Κύριο, καθώς η εταιρία Keystone πουλάει 60.000 τουφέκια για παιδιά ετησίως!
Στην ιστοσελίδα της, μάλιστα, η οποία δείχνει ανενεργή τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει και ειδική «γωνιά για παιδιά», όπου οι νεαροί ενδιαφερόμενοι μπορούν να θαυμάσουν τη χρωματική ποικιλία του τουφεκιού που επιθυμούν πριν το αγοράσουν.
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, φιλοξενούνται φωτογραφίες από ικανοποιημένους λιλιπούτειους πελάτες να κρατούν με περηφάνια τα όπλα τους και να ποζάρουν χαμογελαστοί για έναν ακόμα επιτυχημένο στόχο τους.
Πόσα ακόμα τραγικά περιστατικά θα πρέπει να συμβούν στις ΗΠΑ για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα της οπλοκατοχής, άραγε;Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα