Alpha bank : ο ενιαιος φορος θα εξομαλυνει την αγορα ακινητων!!!

ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ...
Την εκτίμηση ότι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα εξομαλύνει την αγορά ακινήτων κάνει η Δ/νση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank υπό τον Μιχάλη Μασουράκη. Αυτό, όπως επισημαίνει στο εβδομαδιαίο...
δελτίο ανάλυσης της, θα γίνει εφόσον συνδυαστεί με την απολύτως
αναγκαία δραστική μείωση, ή κατάργηση, του φόρου επί των συναλλαγών και με την επίσης απολύτως αναγκαία εκλογίκευση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που αποτελούν κριτήριο για την επιβολή και του ΕΝΦΑ.

H Alpha Bank θεωρεί ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων είναι μία θετική εξέλιξη διότι:

α) θα επιβάλλεται στο κάθε ακίνητο χωριστά και όχι στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας του κάθε φορολογουμένου, όπως συνέβαινε με τους ΦΑΠ, και

β) η φορολογική επιβάρυνση που προκύπτει από αυτόν τον φόρο για τα κτήρια είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μικρότερη από την επιβάρυνση που προέκυπτε από τον ΕΕΤΑ, ενώ καταργείται οριστικά και ο ΦΑΠ.

"Συνολικά, η θέσπιση του ΕΝΦΑ (στο βαθμό που θα γίνει δυνατή κάτω από τον κατακλυσμό αρνητικών κρίσεων που φαίνεται να έχει προκαλέσει από σημαντικές ομάδες πίεσης στην ελληνική κοινωνία) μπορεί να αποτελέσει μια από τις σπουδαιότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιηθούν στην Ελλάδα και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση", σημειώνει χαρακτηριστικά η έκθεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα