Alpha bank θελει η αγορα - eurobank η τροϊκα

11:18 9/7/2013 - Πηγή: Fimotro
ΕΑΝ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ Τ.Τ. ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ALPHA BANK
Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΧΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
Με την Alpha να έχει καταθέσει την καλύτερη και με μεγάλη διαφορά, προσφορά και την Eurobank που δεν διαθέτει μετρητά να θέλει το Τ.Τ. περισσότερο για να...

ενισχυθεί με τα κεφάλαιά του ώστε να μην καταρρεύσει και λιγότερο για σοβαρούς επενδυτικούς λόγους, λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής προσφορών για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με στόχο να έχει πωληθεί η τράπεζα έως το τέλος του μήνα ή έστω μέχρι τις 15 Ιουλίου.
Η αγορά θέλει την Alpha Bank. Όχι μόνο διότι θεωρείται πολύ πιο αξιόπιστη τράπεζα, αλλά και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί η νέα διοίκηση της Eurobank δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και ήδη έχει υποστεί ζημιά από το σύνολο του Τύπου, το οποίο ορθώς άσκησε σκληρή κριτική για την πολύ κακή επιλογή των Μεγάλου και Δαυίδ.
Στο πλευρό της Alpha Bank χωρίς να εμπλακεί στη διαδικασία, φαίνεται πως είναι και το Μέγαρο Μαξίμου, λόγω των παραδοσιακά καλών σχέσεων με τον Κωστόπουλο. Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου δεν εμπιστεύεται τη διοίκηση του ΤΧΣ την οποία έχει υπ'ατμόν για να τους διώξει όλους μαζί, καθώς δεν έχει μείνει ικανοποιημένο από την πορεία και την αποτελεσματικότητά του.
Ωστόσο, η Τρόικα φαίνεται να επιλέγει την Eurοbank παρά το ότι Μεγάλου και Δαυίδ δεν έχουν καμία αξιοπιστία στο εσωτερικό, κυρίως με ένα και μόνο σκεπτικό. Να μην καταρρεύσει η τράπεζα λόγω έλλειψης κεφαλαίων και δημιουργηθεί ντόμινο εξελίξεων στην ευρύτερη Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά.
Κανένας μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει τι τελικά θα γίνει. Η διοίκηση του ΤΧΣ που δεν έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία δεν πρόκειται να πάρει απόφαση μόνη της. Δεν διαθέτει το ειδικό βάρος για κάτι τέτοιο και είναι βέβαιον ότι πάλι ο Στουρνάρας θα τους... κατευθύνει προς τα που θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Κατά συνέπεια όλα είναι ανοιχτά. Εάν ο Σαμαράς πιέσει τον Στουρνάρα, παρά την θέληση της Τρόικας το Τ.Τ. θα πάει στην Alpha. Εάν τον αφήσει ελεύθερο να αποφασίσει (το ΤΧΣ εντολή θα πάρει και θα κάνει μια τυπική αξιολόγηση των προσφορών, τίποτε παραπάνω) τότε το Τ.Τ. θα πάει στην Eurοbank γιατί είναι βέβαιον ότι θα περάσει η θέληση της Τρόικας.
Θα επανέλθουμε
Keywords
Τυχαία Θέματα