Ameρικανικο fund ekane προταση στο τχς για την εurobank...

15:31 20/5/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΟΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ...
Μόλις λίγες εβδομάδες μέγα την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank με το ποσό των 5,3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η κυβέρνηση δέχτηκε μια αναπάντεχη πρόταση.
Την προηγούμενη Παρασκευή εκπρόσωπος ...
ενός από τα μεγαλύτερα Funds της Νέας Υόρκης, συναντήθηκε με κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα και του εξέφρασε το ενδιαφέρον του για να εξαγοράσει μεγάλο ποσοστό των μετοχών της Eurobank
σε τιμή, όμως, σημαντικά χαμηλή, η οποία δεν ανταποκρινόταν στη σημερινή κατάσταση της τράπεζας.
Η προσφορά αντιμετωπίστηκε ως "ερασιτεχνική " από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς ήταν σημαντικά χαμηλότερη από την αξία που προσδοκά να αποκομίσει η τρόικα.
"Το ταμείο ανακεφαλαιοποίησε την Eurobank με το ποσό των 5,3 δισ. ευρώ. Οτιδήποτε χαμηλότερο από αυτό το ποσό δεν μας ενδιαφέρει, τουλάχιστον προς το παρόν", εξηγούν στελέχη της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης.
Ήταν η δεύτερη προσφορά που είχε η κυβέρνηση μέσα σε διάστημα μόλις 4 εβδομάδων, καθώς σε συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με κορυφαίο αξιωματούχο του Fairfax εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον για να εξαγοράσει ένα ποσοστό της Eurobank.
Οι νέες τιμές, σύμφωνα με την ανακεφαλαιοποίηση που θα γίνει από το ΤΧΣ, θα είναι στο ύψος των 15 σεντς ανά μετοχή και το μίνιμουμ ποσό που ζητά το ΤΧΣ είναι αντίστοιχο με αυτό της ανακεφαλαιοποίησης.
Όπως είναι γνωστό, η διοίκηση έχει προτείνει στους ομολογιούχους των πάσης φύσεως εκδόσεων της Eurobank που διαπραγματεύονται στο 35% της ονομαστικής τους αξίας τώρα να υποκατασταθούν από μετοχές αντίστοιχης αξίας με αυτές του ΤΧΣ που θα είναι διαπραγματεύσιμες, αυξάνοντας περαιτέρω τα ίδια κεφάλια της τράπεζας κατά 530 εκατ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα