Anεξαρτητους δημαρχους θελουν 7 στους 10 πολιτες...

09:01 16/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Δημάρχους που να μην έχουν σχέση με την πολιτική και τα κόμματα επιθυμεί το 67,4% των πολιτών, σύμφωνα με τα συμπεράσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης της εταιρείας Κάπα Research ...
για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».
Έναν χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα (Μάιος 2014), οι ερωτώμενοι δηλώνουν στην πλεινότητά τους ότι δεν συγκινούνται από το δίλημμα
«μνημόνιο-αντιμνημόνιο» και ότι επιθυμούν τοπικούς άρχοντες, νέους, που να δίνουν πρακτικές λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.
Για τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει ο δήμαρχος που θα επέλεγαν, το 28,3% απαντούν ότι θα πρέπει να είναι αμέτοχος έως τώρα στα δημοτικά δρώμενα και το 44,9% να διαθέτει εμπειρία από διοικητικά του δήμου. Σε ό,τι αφορά την ηλικία του, 44% απαντούν να είναι 40 και άνω.
Για περίπου 24,9% των ερωτηθέντων, καλό θα ήταν ο επόμενος δήμαρχος να προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς, σε αντίθεση με ποσοστό 18,3%, που θα προτιμούσαν κεντροδεξιό. Στην περίπτωση που θα έπρεπε σε δεύτερο γύρο να επιλέξουν μεταξύ ενός υποψηφίου κεντροαριστερού και ενός άλλου κεντροδεξιού, 44,9% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων απαντούν ότι θα επέλεγαν εκείνος που προέρχεται από την κεντροαριστερά, σε αντίθεση με 31% που θα ψήφιζαν τον ανθυποψήφιό του.
Τέλος, για την ψήφο 42 και πλέον στους 100 (42,5%) ψηφοφόρων των δημοτικών εκλογών, είναι αδιάφορο το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο».
Στο «top 20» των καλύτερων δημάρχων ανά τη χώρα, συγκαταλέγονται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο δήμαρχος Νίκαιας & Αγ. Ι. Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη και ο δήμαρχος Π. Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκη. Όσο για τους δημοφιλέστερους περιφερειάρχες, αυτοί είναι με σειρά προτίμησης των ερωτηθέντων, ο Στ. Αρναουτάκης (Κρήτης), ο Κ. Αγοραστός (Θεσσαλίας), ο Αλ. Καχριμάνης (Ηπείρου), ο Ι. Σγουρός (Αττικής) και ο Ι. Μαχαιρίδης (Ν. Αιγαίου).
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα