Aυτα περιλαμβανει η συμφωνια του σημερινου eurogroup

21:07 20/2/2015 - Πηγή: Fimotro
ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΑΘΗΝΑ
Για τέσσερις μήνες παρατείνεται η διάρκεια της δανειακής συμφωνίας της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους δανειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, βάση για την επίτευξη συμφωνίας αποτέλεσε η επιστολή που απέστειλε ο... Γιάνης Βαρουφάκης στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζητώντας την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος κατά έξι μήνες.

Επειτα από τετράωρες διαβουλεύσεις των κυρίων Ντάισελμπλουμ με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
και την Κριστίν Λαγκάρντ υιοθετήθηκε επί της ουσίας το περιεχόμενο της επιστολής Βαρουφάκη εμπλουτισμενο με διευκρινίσεις σε ορισμένα σημεία, όπως αναφέρεται από Έλληνες αξιωματούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά γίνεται δεκτή η ευελιξία στην εφαρμογή του προγράμματος που ζητούσε η Αθήνα και δεν υπάρχει αναφορά σε μέτρα λιτότητας.

Η ελληνική πλευρά δηλώνει ικανοποιημένη για το γεγονός ότι η επιτευχθείσα συμφωνία δεν περιέχει νέα μέτρα λιτότητας και επίσης διότι δεν υπάρχει αναφορά για ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος, δηλαδή του Μνημονίου.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά αποδέχθηκε την υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των μέτρων που περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο.

Μέχρι την Δευτέρα, η ελληνική πλευρά πρέπει να καταθέσει στους Ευρωπαίους υπόμνημα με τα συγκεκριμένα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που η Αθήνα αναλαμβάνει να υλοποιήσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα