Ekkληση των επιχειρηματιων να παραμεινει η βρετανια στην ε.ε...

17:16 20/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Λάβρος κατά των ευρωσκεπτικιστών πολιτικών της Βρετανίας είναι ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, εκπρόσωποι του οποίου συνυπογράφουν επιστολή στην εφημερίδα "Independent", καλώντας τους πολιτικούς να μην βάζουν την πολιτική...
πάνω από την οικονομία της χώρας.
Το "αφεντικό" της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο επικεφαλής της WPP Group, Μαρτιν Σορέλ, συνυπογράφουν την επιστολή που σε συνδυασμό με την ανταρσία των ευρωσκεπτικιστών
στους κόλπους των Τόρις, φέρνει σε δεινή θέση τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι Βρετανοί επιχειρηματίες αναφέρουν στην εφημερίδα ότι η συμμετοχή του Λονδίνου στην ΕΕ αποφέρει στις επιχειρήσεις 92 δισ. στερλίνες ετησίως, δηλαδή πάνω από 100 δισ. ευρώ και υποστηρίζουν ότι οι οικονομικοί λόγοι παραμονής της χώρας σε αυτήν, είναι παραπάνω από έκδηλοι και προφανείς για τα συμφέροντα της Γηραιάς Αλβιώνας.

«Τα κέρδη μας ως μέλος της ΕΕ κυμαίνονται από 32 έως 92 δισ. το χρόνο ή αλλιώς σε 1.200 με 3.500 στερλίνες ανά νοικοκυριό για αυτό και πρέπει να προωθήσουμε την ενδυνάμωση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς στον τομέα της τεχνολογίας, της ενέργειας, των μεταφορών και των επικοινωνιών, προοπτική που θα μπορούσε να αποφέρει αύξηση του βρετανικού ΑΕΠ κατά 110 δισ. στερλίνες».

Επιπλέον, επισημαίνεται στην επιστολή ότι τα οφέλη για τη Βρετανία είναι πολύ μεγαλύτερα σε σύγκριση με το κόστος της παραμονής της στην ΕΕ και γίνεται έκκληση στους πολιτικούς «να μην βάλουν την πολιτική πάνω από την οικονομία».

Χτες, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λορντ Χάου, σε άρθρο του στην εφημερίδα "Observer" υπογραμμίζει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός «άνοιξε το κουτί της Πανδώρας υποσχόμενος δημοψήφισμα και επαναδιαπραγμάτευση της συμμετοχής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Το κόμμα του Κάμερον - Συντηρητικοί- μοιάζει με καζάνι που βράζει αφού το ζήτημα των μελλοντικών σχέσεων με την Ε.Ε. απειλεί να διαλύσει όχι μόνο τους Τόρις, αλλά και την κυβέρνηση: «Ο Ντέιβιντ Κάμερον χάνει τον έλεγχο του κόμματός του» τονίζει ο λόρδος Τζέφρι Χάου, ο συντηρητικός πρώην υπουργός Εξωτερικών που είχε πρωτοστατήσει στην ανατροπή της Μάργκαρετ Θάτσερ από την ηγεσία του κόμματος -προκαλώντας δονήσεις στα ήδη εύθραυστα θεμέλια του Συντηρητικού Κόμματος.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα