Fraxit?

Γράφει ο Άγγελος Γ. Παπαδημητρίου
(Δικηγόρος Αθηνών)
Αγαπητό Fimotro,
Καθώς είμαστε παντελώς αποκλεισμένοι από τις εξελίξεις αλλαχού, αφού η εγχώρια δημοσιογραφική ελίτ δεν επιθυμεί να ενημερώνει ειλικρινώς τον λαό αλλά αντίθετα να παίζει τον ρόλο του κριτή των...
πάντων και να αναδεικνύει μόνον τα ζητήματα εκείνα που είναι συμφέροντα για τους πάτρωνές της, μάς διέφυγε μία σημαντικότατη είδηση, η οποία από μόνη της θα μπορούσε ν αποτελέσει κύριο θέμα συζητήσεως τρίωρης εκπομπής!

Πόσοι Έλληνες, αλήθεια, έμαθαν ότι, προ εβδομάδος, διεξήχθησαν εκλογές
στο γαλλικό Καντόνι της Μπρινιόλ στην Γαλλία, το αποτέλεσμα των οποίων «προκάλεσε έναν μικρό σεισμό στη χώρα», όπως χαρακτηριστικώς έγραψε ο Ambrose Evans-Pritchard, ανταποκριτής της Telegraph στις Βρυξέλλες και ειδικός σε θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς οικονομικής πολιτικής;;

Πόσοι Έλληνες, αλήθεια, έμαθαν ότι, στις συγκεκριμένες εκλογές ο κομματικός σχηματισμός της Μαρί Λεπέν κέρδισε το 54%, ένα κόμμα του οποίου οι διακηρύξεις μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ και για διάλυση της νομισματικής ένωσης;;

Και τέλος, πόσοι συμπολίτες μας έμαθαν ότι, οι σοσιαλιστές το Προέδρου Ολάντ έχασαν τη μάχη από τον πρώτο γύρο, λόγω μαζικής μετακίνησης ψηφοφόρων τους από τις τάξεις των εργαζομένων, προς το Εθνικό Μέτωπο;;. Οι σοσιαλιστές πίστευαν ότι η άνοδος του Εθνικού Μετώπου τους ωφελούσε, καθώς αφαιρούσε δύναμη από τη δεξιά, όμως απεδείχθη περιτράνως το ακριβώς αντίθετον!! .

Όπως προφανώς καθίσταται αντιληπτό, οι ανωτέρω ερωτήσεις είναι εντελώς ρητορικές, μιας και η απάντηση είναι ενσωματωμένη σ’ αυτές! Το γιατί, είτε δεν το μάθαμε καθόλου είτε η είδηση «στριμώχθηκε» κάπου μεταξύ της γέννησης ενός πάντα (αρκουδάκι) και των αθλητικών, ή γιατί δεν αναλύθηκε το αποτέλεσμα, ως θα έδει, έχει να κάνει ασφαλώς και με τα εσχάτως τεκταινόμενα στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, και ο νοών νοείτω!

Το όλο θέμα πάντως δεν είναι απλώς σοβαρό, είναι ζωτικό τόσο για την Γαλλία την ίδια όσο και για σύμπασα την ευρωπαική ένωση και δη την νομισματική τοιαύτη (άρα και για εμάς), μιας και το Εθνικό Μέτωπο, το οποίο παρεπιπτόντως ν αναφέρω ότι, είναι τώρα το πιο δημοφιλές κόμμα στη Γαλλία, συγκεντρώνοντας ποσοστό 24% στις δημοσκοπήσεις, έχει ταχθεί φανατικά υπέρ της άμεσης αποχώρησης της χώρας από το ευρώ και επαναφοράς του φράγκου!!

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στον ανταποκριτή της Telegraph στις Βρυξέλλες , η Μαρί Λεπεν, σε σχετικό ερώτημα περί του αν θα έβγαζε την χώρα από το ευρώ απήντησε επί λέξει: « 'Ναι, γιατί το ευρώ μπλοκάρει όλες τις οικονομικές αποφάσεις. Η Γαλλία δεν είναι μια χώρα που μπορεί να ανεχτεί κηδεμονία από τις Βρυξέλλες'». Και κλείνοντας, είπε το εξής καταπληκτικό : «Το ευρώ παύει να υπάρχει τη στιγμή που η Γαλλία θα το εγκαταλείψει. Αυτή είναι η απίστευτη δύναμή μας. Τι θα κάνουν; Θα στείλουν τα τανκς;»!!!

Αντιλαμβάνεσθε φαντάζομαι ότι ένα τέτοιο plan b, ήτοι ένα πιθανό Fraxit (κατά το Grexit), μάλλον δεν το χει επεξεργασθεί κανένας εσωτερικός ή εξωτερικός εγκέφαλος!

Ακόμη διερωτάσθε, αγαπητοί συνέλληνες, γιατί δεν μας τα λένε αυτά;;

Με εκτίμηση
Keywords
Τυχαία Θέματα