H aπολογια πατελη φαινεται οτι ''εκαψε'' τον μιχαλολιακο...

19:47 3/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Σημαντικό ρόλο στην ανάκριση σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, φέρεται να έπαιξε σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ...η απολογία του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη. Ο Πατέλης φέρεται να είπε πως εργαζόταν ως φύλακας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του αρχηγού του κόμματος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν τον γνώριζε.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την απολογία του, ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας φέρεται να είπε ότι ένα τέταρτο
μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς λέγοντάς του ότι σκότωσε έναν άνθρωπο. «Εγώ ενημέρωσα αμέσως τον Λαγό. Δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας ούτε κανείς στη Χρυσή Αυγή ήξερε κάτι».
Αναφερόμενος στα τηλεφωνήματα που φέρεται να έχει κάνει ο Γ. Πατέλης σε αριθμό που έχει κατοχυρωθεί στο όνομα του Μιχαλολιάκου, ο επικεφαλής της Τ.Ο. της Νίκαιας φέρεται να υποστηρίζει:
«Εργαζόμουν στα κεντρικά της Χ.Α. Ημουν στην Ασφάλεια στην είσοδο του κτηρίου. Την επομένη της δολοφονίας όλες οι κλήσεις από το σταθερό τηλέφωνο του κόμματος στο σπίτι μου έγιναν από εμένα, διότι ανησυχούσα για τη γυναίκα μου, αφού η αστυνομία ερευνούσε το σπίτι μας μετά από υπόδειξη της συζύγου του Ρουπακιά που, ψευδώς είχε πει ότι μου είχε δώσει μια τσάντα με πράγματα από το σπίτι της που ήθελε να αποκρύψει.
»Τα σταθερά τηλέφωνα που είναι στο όνομα του Ν. Μιχαλολιάκου είναι τηλεφωνικό κέντρο και οποιοσδήποτε μπορεί να τηλεφωνήσει από αυτά. Δεν τηλεφώνησα στον Μιχαλολιάκο».
Ο Γιώργος Πατέλης ρωτήθηκε και για τα τηλεφωνήματα στον βουλευτή Γιάννη Λαγό, πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τις 21.20 και μετά.
«Ειδικά εκείνη την ημέρα μιλούσαμε με τον Λαγό ενόψει της ομιλίας του κ. Μιχαλολιάκου στην Τοπική της Νίκαιας, δύο ημέρες μετά. Συζητούσαμε πώς θα γνωστοποιηθεί το γεγονός, πώς θα μοιραστούν τα φυλλάδια και πώς οι ενέργειές μας έπρεπε να γίνουν το βράδυ για να μην υπάρξουν το πρωί συγκρούσεις με αντίπαλες ομάδες», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.
Ο Γ. Πατέλης φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι σχεδόν καθημερινά γίνονταν πολλά τηλεφωνήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας και ειδικά με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό για να συζητήσουν για διάφορα θέματα κι εκδηλώσεις του κόμματος καθώς ήταν ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης.
Οι δικαστικοί λειτουργοί φέρεται να μην έχουν πειστεί από τους ισχυρισμούς τους γι' αυτό και τους προφυλάκισαν, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, οι οποίες σχολιάζοντας την κριτική που δέχθηκαν οι ανακριτές που δεν προφυλάκισαν τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τόνιζαν πως «στη φυλακή στέλνουμε κατηγορουμένους με στοιχεία. Όχι όταν δεν υπάρχουν. Όταν επιβάλλουμε όμως περιοριστικούς όρους, δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι αθώος».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα