H ελληνικη οικονομια στην σημερινη συναντηση μερκελ-ολαντ

12:17 23/8/2012 - Πηγή: Fimotro
«Δεν θα έχουμε λύση την Παρασκευή. Θα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας και θα αποφασίσουμε μετά» ξεκαθαρίζει η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ προσπαθώντας να αποφύγει την καλλιέργεια προσδοκιών από...
τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.
Η Μέρκελ φρόντισε να υπενθυμίσει από το Κισινάου
της Μολδαβίας, όπου βρίσκεται, τη σταθερή γερμανική θέση ότι ο καθένας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, αναγνωρίζοντας πάντως ότι η συζήτηση εντός της Ευρωζώνης δεν αφορά μόνο οικονομικά ζητήματα, αλλά και «βαθύτατα πολιτικά».

Το θέμα της Ελλάδας αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το απόγευμα, η Ανγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ανώτεροι Γερμανοί αξιωματούχοι, που επικαλείται το Reuters, έχουν δηλώσει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να δοθεί περιθώριο χαλάρωσης, ενώ και η ίδια η Μέρκελ πάγωσε τις προσδοκίες για εκτεταμένες παραχωρήσεις.

Ήδη, μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού στέλνουν διαφορετικά μηνύματα για την περίφημη «ανάσα» προς την Ελλάδα.

Ο Ράινερ Μπρίντερλε, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελεύθερων ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% μέχρι το τέλος του 2014.

Ο ομόλογός του των Χριστιανοδημοκρατών, Βόλκερ Κάουντερ, απέκλεισε κατηγορηματικά οποιεσδήποτε αλλαγές στο χρονικό πλαίσιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα