H φιφα ζητει αυτοδιοικητο, η επο ζητει παραταση

Aπό το : sday.gr
Η «SportDay» προχωρά σήμερα(22/12) σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη, η οποία πέρα από το αμιγώς ειδησεογραφικό κομμάτι της δημιουργεί και μια σειρά από εύλογα ερωτήματα. Σύμφωνα με την αλληλογραφία ανάμεσα σε ΦΙΦΑ και ΕΠΟ, την...
οποία αποκαλύπτουμε, η ΦΙΦΑ οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι ο ρόλος της Ε.Ε.Α. είναι παρεμβατικός για το ελληνικό ποδόσφαιρο και στέλνει σαφές μήνυμα στην ΕΠΟ
ότι αυτό θα πρέπει να σταματήσει άμεσα και μάλιστα με συγκεκριμένες τροποποιήσεις.
Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι σε ποιο σημείο βρισκόμαστε, διότι προ ημερών μάθαμε ότι το προσχέδιο του νέου νομοσχεδίου όχι μόνο δεν «ψαλιδίζει» τις αρμοδιότητες της Ε.Ε.Α., αλλά τις ενισχύει κιόλας. Εκ των υστέρων καταλαβαίνουμε -απ' όσα αναφέρονται στην αλληλογραφία- ότι ο Σ.Πιλάβιος δεν είπε τυχαία τη Δευτέρα στον «ΣΚΑΪ» ότι κάποια από τα άρθρα του προσχεδίου Νόμου θα πρέπει να αποσυρθούν. Κι εδώ κολλάει το δεύτερο ερώτημα: για ποιο λόγο αυτό το θέμα που αφορά σύσσωμο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν δημοσιοποιήθηκε (μολονότι «σέρνεται» πολύ καιρό); Αλλωστε, από τη στιγμή που ενημερώθηκαν όλοι οι φορείς (Σούπερ Λίγκα, Football League, Γ.Γ.Α.) ήταν φυσικό κι επόμενο ότι κάποια στιγμή το θέμα θα έβγαινε στον Τύπο.
Ενα τρίτο ερώτημα έχει να κάνει με το αν ελλοχεύει κίνδυνος για τις ελληνικές ομάδες, διότι η ιστορία έχει δείξει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα ελλοχεύουν κίνδυνοι όταν διαταράσσεται το -κατά τη ΦΙΦΑ- αυτοδιοίκητο μιας ομοσπονδίας. Λογικά στη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα μάθουμε περισσότερα στοιχεία για το πού βαδίζει η συγκεκριμένη υπόθεση. Στην τελευταία επιστολή του Πιλάβιου προς τη ΦΙΦΑ που θα διαβάσετε παρακάτω ζητείται διορία ενός μήνα, με την οποία η ΕΠΟ είναι προφανές ότι επιχειρεί να κερδίσει χρόνο στην όλη υπόθεση. Η επιστολή εστάλη στις 30 Νοεμβρίου, επομένως η διορία λήγει στις 30 Δεκεμβρίου. Λογικά τις επόμενες ημέρες θα κορυφωθούν οι επαφές της ΕΠΟ με την Πολιτεία με στόχο την εύρεση λύσης.
Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί λύση, γιατί οτιδήποτε άλλο θα αποτελέσει μεγάλο «αγκάθι» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντως, με αυτή την αποκάλυψη που έχουμε στα χέρια μας οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το θέμα πρέπει ήδη να συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση Μπιτσαξή- Πιλάβιου. Επίσης, ένα άλλο συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι η ΦΙΦΑ το έψαξε πολύ το θέμα μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού Βόλου. Και η ΦΙΦΑ, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω, δεν σηκώνει κουβέντα για ό,τι έχει να κάνει έστω με την παραμικρή υποψία κρατικής παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο. Το γεγονός στο οποίο στέκεται η ΦΙΦΑ είναι ότι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα δεν υποβιβάστηκαν με απόφαση ποδοσφαιρικής επιτροπής, αλλά με απόφαση κρατικού φορέα (ΕΕΑ), και ουσιαστικά η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενισχύει την επιχειρηματολογία που είχαν εκφράσει οι δύο ελληνικές ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έγγραφα έχουν κοινοποιηθεί και στην ΟΥΕΦΑ. Ακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος της αλληλογραφίας.
Ιδού τα έγγραφα
Στις 23/9/2011 η ΕΠΟ διά της υπογραφής του εκτελεστικού δ
Keywords
Τυχαία Θέματα