H ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ Δ. ΔΡΟΥΤΣΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ FIMOTRO

20:55 31/5/2011 - Πηγή: Fimotro
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ
ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ
Απάντηση για το δημοσίευμά μας (εδώ) έστειλε πριν από λίγο η δημοσιογράφος Φαίη Καραβίτη, σύζυγος του υπ. Εξωτερικών Δ. Δρούτσα. Το περίεργο όμως είναι ότι την απάντησή της με αναφορά στο ιστολόγιό μας δημοσίευσε λίγο πριν το Αθηναϊκό Πρακτορείο ως "ξένη δημοσίευση"! Την απάντηση που έστειλε στο e-mail μας την παραθέτουμε ολόκληρη και αργότερα θα δημοσιεύσουμε την απάντησή μας:
"Αξιότιμοι κύριοι του Fimotro,
Χωρίς...
πολλά λόγια, διαψεύδω κατηγορηματικά το δημοσίευμά σας με τίτλο "Έβαλε
τη σύζυγό του δημοσιογράφο να τηλεφωνεί σε ΜΜΕ". Καλώ οποιονδήποτε δημοσιογράφο, εκδότη, διευθυντή ΜΜΕ να δηλώσει δημοσίως ότι του "τηλεφώνησα και τον παρακέλεσα να θάψει το θέμα". Ούτε...
καν στο μέσο στο οποίο εργάζομαι δεν "θάφτηκε" το θέμα. Με την ευκαιρία και επειδή έχετε αναφερθεί και κατά το παρελθόν στην εργασία μου, γνωρίζω σε εσάς και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι είμαι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2000, εργάζομαι στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από το 2002 και ως το 2009 κάλυπτα το Διπλωματικό Ρεπορτάζ. Αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 ζήτησα από την τότε διεύθυνση του ΑΠΕ να με μετακινήσει οπουδήποτε επιθυμούσε, εκτός φυσικά από κάποιο κυβερνητικό τομέα ρεπορτάζ, για προφανείς λόγους δεοντολογίας. Η διεύθυνση επέλεξε να με τοποθετήσει στο Ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το οποίο ήταν τότε ακάλυπτο. Έκτοτε καλύπτω αποκλειστικά και ανελιπώς το ρεπορτάζ του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοί μου. Οι δε μικτές αποδοχές μου ανέρχονται, όπως ορίζει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και μετά τις σχετικές περικοπές, σε 1625,88 ευρώ (μικτά). Επιπλέον, συνεργάζομαι από το 2005 με την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και μηνιαία αμοιβή 1,400 ευρώ (μικτά). Εννοείται ότι και εκεί δεν καλύπτω πλέον το διπλωματικό ρεπορτάζ. Το πώς ορίζει ο καθένας το νόμιμο, δεοντολογικό, ηθικό κλπ. είναι μια μεγάλη συζήτηση. Αφήνω στην κρίση των αναγνωστών σας το εάν καλύπτοντας το ρεπορτάζ του κ. Κάρολου Παπούλια θέτω ζητήματα δεοντολογίας και αν θα έπρεπε να έχω παραιτηθεί από την εργασία μου, από την οποία βιοπορίζομαι - αποκλειστικά. Περιμένω δημοσιεύση και επανόρθωση και βεβαίως επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου".
Με εκτίμηση,
Φαίη Καραβίτη
Keywords
Τυχαία Θέματα