Hρεμο κλιμα απ'ολους ζητησε ο υπηρεσιακος υπουργος οικονομικων

16:14 17/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Η διασφάλιση της ομαλής μετάβασης στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές, είναι ο βασικός στόχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, κατά την...
τελετή παραλαβής από τον απερχόμενο ομόλογό του, Φίλιππο Σαχινίδη. Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχουν μεγάλες αβεβαιότητες και ζήτησε τη συνδρομή όλων για να διατηρηθεί το ήρεμο κλίμα, καθώς, όπως είπε, «η οικονομία είναι ψυχολογία».

Ο κ. Σαχινίδης, απευθυνόμενος στον κ. Ζανιά, είπε ότι η θέση του υπηρεσιακού
υπουργού είναι μεν τιμητική, αλλά αποτελεί και μια δύσκολη πρόκληση, δεδομένων των συνθηκών. Είπε, επίσης, ότι η χώρα βρίσκεται στα όριά της και ότι τα κόμματα που προκάλεσαν τις νέες εκλογές, υπηρέτησαν μικροπολιτικές επιδιώξεις και θα λογοδοτήσουν για την επιλογή τους στην ιστορία.

Είπε, επίσης, ότι τα ελλείμματα της οικονομίας δεν «καλύπτονται» από τα εκλογικά ποσοστά των κομμάτων, αλλά τα προβλήματα θα λυθούν στις επερχόμενες εκλογές, μόνο με καθαρές επιλογές και στη βάση καθαρών προτάσεων.

Το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών,είπε, είναι το κατά πόσον θέλει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ. Στη βάση αυτή, πρόσθεσε, και ο νέος υπουργός Οικονομικών θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα μείζονα ζητήματα της είσπραξης των εσόδων, της συγκράτησης των κρατικών δαπανών, της επιτυχούς ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της παραμονής της χώρας στο ευρώ, όσο διαρκεί η πολιτική αβεβαιότητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα