Hsbc : επενδυσεις 100 εκατ. δολ. στους υδατινους πορους

17:14 8/9/2012 - Πηγή: Fimotro
Την έναρξη ενός πενταετούς προγράμματος ύψους 100 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ομίλου της HSBC, κ. Douglas Flint σε συνεργασία με τις WWF, WaterAid και Earthwatch. Σκοπός του προγράμματος, που φέρει το όνομα...
«HSBC Water Programme», είναι η αντιμετώπιση των κινδύνων στις λεκάνες απορροής ποταμών, η παροχή νερού και βελτιωμένων συνθηκών
υγιεινής σε περισσότερο από 1 εκατ. ανθρώπους και η ενημέρωση για την παγκόσμια πρωτοβουλία για το Νερό. Ταυτόχρονα, δημοσίευση μιας νέας έκθεσης από την Frontier Economics για λογαριασμό της HSBC, αποκαλύπτει ότι μέχρι το 2050 οι δέκα μεγαλύτερες λεκάνες απορροής ποταμών, αναμένεται να δημιουργήσουν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου ΑΕΠ και αποτελεί μια τεράστια αύξηση από το 10% που παράγουν σήμερα. Όπως προβλέπει η έκθεση, μέχρι το 2050 αν δεν ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, η κατανάλωση νερού σε επτά από τις δέκα λεκάνες θα γίνει μη διατηρήσιμη και θα αντιμετωπίσουν σημαντική έως σοβαρή έλλειψη νερού, γεγονός που σημαίνει ότι τουλάχιστον το 30% των πόρων τους θα αποστραγγιστεί.
«Η έκθεση αναδεικνύει ένα ισχυρό και εύλογο οικονομικό κίνητρο για τη βελτίωση της παρεχόμενης πρόσβασης σε καθαρό νερό και σε εγκαταστάσεις υγιεινής, σε μια χρονική περίοδο που η συνολική βοήθεια στους δύο παραπάνω τομείς έχει μειωθεί» όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου της HSBC, κ. Douglas Flint, υπογραμμίζοντας πως «Το HSBC Water Programme θα ωφελήσει τις κοινότητες που το έχουν ανάγκη και θα δώσει τη δυνατότητα στις οικονομίες τους να αναπτυχθούν».

Θετική αλλαγή
Όπως ανέφερε και ο Simon Martin Head of Group Corporate Sustainability «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επενδύει στη δημιουργία σχέσεων με μερικές από τις πιο αξιοσέβαστες ΜΚΟ παγκοσμίως προκειμένου να αντιμετωπιστούν θέματα τα οποία θα ωφελήσουν τις κοινότητες και επίσης θα προάγουν ένα υγιές περιβάλλον για την ανάπτυξη των εταιρειών. Διδασκόμαστε ταπεινοφροσύνη όταν μαθαίνουμε για τα οφέλη που οι κοινότητες έχουν ήδη αποκομίσει ως αποτέλεσμα της σπουδαίας δουλειάς που κάνουν οι Earthwatch, WaterAid και WWF -κάποια από τα οποία έχουν επιτευχτεί μέσω προγενέστερων συνεργασιών της HSBC. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για εμάς να δώσουμε την ευκαιρία στους υπαλλήλους μας να ασχοληθούν με το πρόγραμμα και να προσφέρουν τον χρόνο και την ενέργεια τους για να δημιουργήσουν μια θετική αλλαγή».
Keywords
Τυχαία Θέματα