Kataπελτης η εισαγγελεας για το δολοφονο του σεργιανοπουλου...

21:49 6/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Καταπέλτης ήταν στην αγόρευσή του η εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ανέφερε ότι εσφαλμένα το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου (κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια)...Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο για για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κρίνει τον 35χρονο σήμερα Γεωργιανό ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ακόμα ληστεία, παράνομη
οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ωστόσο, σε πρώτο βαθμό του είχε αναγνωριστεί κατά πλειοψηφία (4-3) το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.
Τώρα στην απολογία του ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ο δράστης της άγριας δολοφονίας ανέφερε ότι ο ηθοποιός τον είχε απειλήσει με μαχαίρι προκειμένου να του κάνει στοματικό έρωτα. «Δεν είχε δικαίωμα να μου προτείνει να κάνω ότι θέλει, δεν είμαι π... Δεν ήξερα αν ήθελε να με γαμή... ή να με σκοτώσει...Δεν μπορεί να με προσβάλει με αυτόν τον τρόπο, έχω αξιοπρέπεια, είμαι οικογενειάρχης», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Δεν είχα πάει ούτε να τον ληστέψω ούτε να τον σκοτώσω. Δε θυμάμαι να έψαξα τα συρτάρια».

Ο κατηγορούμενος απαντώντας σε ερώτηση μέλους του δικαστηρίου για το πως αξιολογεί ιεραρχικά το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος και κάποιος άλλος δολοφόνος, τόνισε: «Για μένα και τα δύο είναι απαράδεκτα. Ίσης απαξίας».
Στο δικαστήριο αναγνώσθηκε γράμμα της γυναίκας του, στο οποίο ανέφερε ότι θα μπορούσε να δώσει όλα τα χρόνια της ζωής της για να μειώσει τη ποινή του συζύγου της και ότι είναι άρρωστη και ανήμπορη να μεγαλώσει τα δυο παιδιά τους.
Στην αγόρευσή του η εισαγγελέας επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος ήθελε να εξοντώσει το θύμα του, όπως και το κατάφερε. «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα έξυπνο άτομο. Τα καταιγιστικά τραύματα και το λύγισμα της λάμας του μαχαιριού βοούν για τη βιαιότητα. Το θύμα δεν μπορούσε να αμυνθεί. Ήθελε να το αποτελειώσει για να μην τον κατονομάσει. Ήθελε να θάψει μέσα στη σιωπή το θύμα...με ψυχραιμία προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και πάτησε μέσα στα αίματα του θύματος» ανέφερε η εισαγγελέας και τόνισε πως εσφαλμένα το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Ιουνίου .Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα