Konta σε συμφωνια για την πωληση αεροσκαφων στην ιαπωνια η airbus ;

15:26 7/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση αεροσκαφών στην Ιαπωνία, στην οποία κυριαρχεί η ανταγωνίστρια εταιρεία Boeing, βρίσκεται η εταιρεία κατασκευής ...
αεροσκαφών, Airbus, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Όπως
ανέφεραν πηγές προσκείμενες στο θέμα, η συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνει την πώληση αεροσκαφών τύπου A350 στην αεροπορική εταιρεία Japan Airlines Ltd (JAL).
Στη Γαλλία, η Airbus είχε ανακοινώσει ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική σύσκεψη, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες. Όπως αναφέρει το Reuters, δεν υπήρχε καμία άμεση ένδειξη για το αν η σύσκεψη θα σχετίζεται με παραγγελία αεροσκαφών.
«Φαίνεται λες και η JAL αποφάσισε ότι προτιμά την Airbus», δήλωσε στο πρακτορείο η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας. Όπως διευκρίνισε, η συμφωνία θα περιλαμβάνει την πώληση 25 αεροσκαφών, η αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στα 7 με 8 δισ. δολάρια, ανάλογα με τον τύπο των αεροπλάνων.
Ο επικεφαλής πωλήσεων της Airbus, Τζον Λίχι, είχε δηλώσει στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι «δεν έχει εγκαταλείψει» τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας με την Ιαπωνία, όπου η Boeing εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ο κύριος προμηθευτής αεροσκαφών για την JAL.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα