Kontρα μπερτσιμα - πελεγρινη για τα κλειστα αει...

09:07 6/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Σοβαρότατες ευθύνες στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα το οποίο...
παραμένει κλειστό λόγω απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων εδώ και εννέα εβδομάδες με κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο, επιρρίπτει με τρισέλιδη ανακοίνωση του το Συμβούλιο του Ιδρύματος.
Η ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρό του ΣυμβουλίουΔημήτρη Μπερτσιμά, ουσιαστικά καταλογίζει στον κ. Πελεγρίνη ότι με
τη στάση συγκαλύπτει την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και ζητεί από το υπουργείο Παιδείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ελεγχθεί κατά πόσο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «το Συμβούλιο δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες αλλά στο πλαίσιο της γενικής εποπτείας και του ελέγχου της λειτουργίας του ιδρύματος που ασκεί, προσπάθησε όλο αυτό το διάστημα, και σε κρίσιμες στιγμές για το μέλλον του Πανεπιστημίου, να παρέμβει και να συνεργαστεί με τις Πρυτανικές Αρχές για την προάσπιση των συμφερόντων του Ιδρύματος».
Επίσης υπογραμμίζεται ότι σήμερα, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το Πανεπιστήμιο Αθηνών αντιμετωπίζει το σοβαρό ενδεχόμενο να βγει πολλαπλώς ζημιωμένο από την παρούσα κρίση.
«Κινδυνεύουν πολύ σοβαρά η εκπαιδευτική και ερευνητική λειτουργία του Ιδρύματος, το κύρος και το συμφέρον του Πανεπιστημίου στην Ελλάδα και διεθνώς» αναφέρεται και προστίθεται: «Το Συμβούλιο εκτιμά ότι σοβαρότατη ευθύνη έχει ο Πρύτανης του Ιδρύματος που έχει πλήρως, εκ του νόμου, την αρμοδιότητα της διοίκησής του».

Συκοφαντική η ανακοίνωση Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ανακοίνωση περιέχει ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία και καλεί τον υπουργό Παιδείας να ασκήσει τα νόμιμα εάν πιστεύει ότι έχει παραβιάσει τα καθήκοντά του.
«Πληροφορηθείς την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ιδρύματος δηλώνω τα ακόλουθα.

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει ψεύδη και ανυπόστατα στοιχεία. Είναι συκοφαντική. Οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη, επειδή ενεργούν με σκοπό να βλάψουν τα συμφέροντα και τη φήμη του αρχαιότερου πανεπιστημίου της χώρας, καθώς και την υπόληψη του πρύτανή του. Οι συκοφάντες δεν με τρομάζουν» αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Πελεγρίνης.

«Καλώ τον υπουργό Παιδείας, εάν αισθάνεται ότι έχω παραβιάσει τα καθήκοντά μου, να ασκήσει τα νόμιμα» καταλήγει ο πρύτανης του Ιδρύματος.Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα