Les echos : μικρη περιοδος χαριτος για τον παπαδημο

Ολοσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα με αντιδράσεις μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού, έχει σήμερα η οικονομική εφημερίδα Les Echos, σε συνδυασμό με συνεντεύξεις των επικεφαλής του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ. Με τίτλο "Ελλάδα, ο Λουκάς...
Παπαδήμος αντιμέτωπος με τις πρώτες δυσκολίες", η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «η περίοδος χάριτος
για τη νέα κυβέρνηση διήρκησε μόνο 48 ώρες».
Το δημοσίευμα εστιάζεται στις αντιρρήσεις που εξέφρασε ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι η στήριξη στην παρούσα κυβέρνηση δεν αποτελεί λευκή επιταγή.
Παράλληλα, αναφέρει η εφημερίδα, τα συνδικάτα της χώρας «βρίσκονται επί ποδός», προγραμματίζοντας νέα κινητοποίηση την ημέρα που θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός στη Βουλή και προσθέτει πως ο κ. Παπαδήμος, με την ευκαιρία των διαδηλώσεων της επετείου 17ης Νοεμβρίου, θα έχει την ευκαιρία να πάρει τον κοινωνικό σφυγμό της χώρας.
«Σε αυτό το συγκεχυμένο πολιτικο-κοινωνικό πλαίσιο, συνεχίζεται η επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, ενώ αναφέρει τις δυσκολίες για την είσπραξη εσόδων από την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς επί των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, σημειώνοντας πως αρκετοί δήμοι που ελέγχονται από την αριστερά προτείνουν στους φορολογούμενους τη συγκέντρωση των ειδοποιητηρίων προκειμένου να μην καταβάλουν το φόρο που πλήττει περίπου το 70% των ελληνικών νοικοκυριών.
Αυτή η πρώτη αποτυχία στην άντληση κεφαλαίων καθιστά ακόμη πιο πιεστική την ανάγκη της Ελλάδας για την εκταμίευση της 6ης δόσης ύψους 8 δισ. ευρώ, καταλήγει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ της Les Echos.
Keywords
Τυχαία Θέματα