METΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

09:17 17/5/2011 - Πηγή: Fimotro

Καθημερινές πεζές και εποχούμενες περιπολίες αλλά και η μετατροπή των παλαιών ξενοδοχείων σε φοιτητικούς ξενώνες είναι κάποια από τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής...Γιάννη Σγουρού και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας αλλά και την αναβάθμιση
της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.
Όπως αποφασίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος θα είναι ο συντονιστής των δράσεων και θα επιβλέπει την υλοποίηση των μέτρων που αποφασίστηκαν.
Αυτά είναι τα εξής:
- Καθημερινές πεζές και εποχούμενες περιπολίες, τις οποίες θα συνδράμουν και μέλη της δημοτικής αστυνομίας.
- Στοχευμένες δράσεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ).
- Μεγάλες επιχειρήσεις γενικευμένων αστυνομικών ελέγχων, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση.
- Λειτουργία τριών μονάδων υποκατάστασης (χορήγηση μεθαδόνης) σε νοσοκομεία.
- Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.
- Μείωση αστικών αξιών στο κέντρο της Αθήνας.
- Μετατροπή παλαιών ξενοδοχείων του κέντρου σε φοιτητικές εστίες.
Σχέδιο δράσης ανά Υπουργείο
Α. Εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς διαβίωσης
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
* Ενίσχυση του Ειδικού Σχεδίου Αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας
- Καθημερινές πεζές περιπολίες ομάδων (3) Αστυνομικών - Ειδικών Φρουρών, στις οποίες συμμετέχουν αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.
- Καθημερινές εποχούμενες περιπολίες σε τρεις βάρδιες, οχημάτων και προσωπικού, ζευγών ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης «ΔΙΑΣ» και ομάδων «Ζ».
- Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μεγάλη επιχείρηση γενικών αστυνομικών ελέγχων.
- Διάθεση από τη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής, R/T οχημάτων και προσωπικού για κίνηση εποχούμενων περιπολιών, σε τρεις βάρδιες.
- Διάθεση σε κεντρικά σημεία της Αθήνας Διμοιριών Μέτρων Τάξης (ΔΙ.ΜΕ.Τ.) σε δύο βάρδιες (πρωί-απόγευμα) για εκτέλεση πεζών περιπολιών-ενέργεια ελέγχων - προσαγωγών κ.λπ.
- Διάθεση Ομάδων Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.).
- Διάθεση ομάδων των 3-4 αστυνομικών σε δύο βάρδιες, για την αντιμετώπιση των κλοπών – ληστειών.
- Μία φορά την εβδομάδα ειδική επιχείρηση για εφαρμογή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, κυρίως σε περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλη παρουσία μικροδιακινητών - χρηστών.
- Καθημερινή διάθεση σε συγκεκριμένες περιοχές ομάδων των 3-4 αστυνομικών σε τρεις βάρδιες για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
- Μία φορά την εβδομάδα επιχείρηση για τα εκδιδόμενα πρόσωπα.
- Καθημερινή διάθεση κατά περιοχές ομάδων των (3-4) αστυνομικών για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ηθών, λαθρεμπορίας, πνευματικής ιδιοκτησίας.
- Συγκρότηση ομάδας Αστυνομικών (1 βαθμοφόρος και 4 Αστυφύλακες – Ειδικοί Φρουροί) για τη διενέργεια ελέγχων σε πάσης φύσεως καταστήματα και προσαγωγών ατόμων.
- Συγκρότηση μικτών κλ
Keywords
Τυχαία Θέματα