Me koinωφελη εργασια θα ζητησει να εκτισει την ποινη του ο μπερλουσκονι...

17:54 6/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει να εκτίσει την ποινή φυλάκισης, η οποία του επιβλήθηκε για φορολογική απάτη, ...
προσφέροντας κοινωφελές έργο και όχι παραμένοντας υπό κατ' οίκον κράτηση, όπως δήλωσε ένας δικηγόρος του στο πρακτορείο ειδήσεων AGI.
Ο Μπερλουσκόνι κρίθηκε ένοχος για απάτη καθώς ο τηλεοπτικός του όμιλος, ο Mediaset, έδινε στις αρχές ψευδή στοιχεία για τα ποσά τα οποία κατέβαλε για πνευματικά δικαιώματα ώστε να μειώνονται οι φορολογικές του οφειλές.
Ο πρώην πρωθυπουργός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών εκ των οποίων τα τρία
έτη έχουν παραγραφεί. Θα εκτίσει την ποινή του είτε μένοντας υπό κατ' οίκον κράτηση ή προσφέροντας κοινωφελείς υπηρεσίες, λόγω της ηλικίας του.
Ο δικηγόρος του ανέφερε πως θα υποβάλει το αίτημα του Μπερλουσκόνι σε δικαστήριο του Μιλάνου μέσα σε μία εβδομάδα και ότι οι λεπτομέρειες θα συμφωνηθούν αργότερα.
Στο μεταξύ, ο Μπερλουσκόνι επιμένει πως οι αλλεπάλληλες δίκες του οφείλονται σε αριστερούς δικαστές, οι οποίοι θέλουν να τον καταστρέψουν πολιτικά.
Χθες, η αρμόδια επιτροπή του άνω σώματος του ιταλικού κοινοβουλίου αποφάσισε να εισηγηθεί υπέρ της αποπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα της Γερουσίας, λόγω της οριστικής του καταδίκης σε υπόθεση φοροδιαφυγής.
Η σχετική πρόταση αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Γερουσίας εντός των επόμενων 20 ημερών.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα