Me th διαδικασια του κατεπειγοντος κατατεθηκε και το φορολογικο νομοσχεδιο...

19:54 23/7/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Ως κατεπείγον κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών το φορολογικό νομοσχέδιο ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία θα αποφασίσει εάν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό «κατεπείγον»...

Σε περίπτωση που το αίτημα της κυβέρνησης γίνει αποδεκτό – κάτι που είναι αναμενόμενο – το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια.
«Θα τρελαθούμε. Ευτελίζονται όλοι οι θεσμοί. Δεν υπάρχει Βουλή», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Π. Λαφαζάνης, αντιδρώντας στον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος.
Μάλιστα υπενθύμισε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε ο Φορολογικός Κώδικας και κάλεσε το προεδρείο της Βουλής να προβεί σε διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση για τις διαδικασίες που επιλέγει.
«Δυστυχώς δεν είναι δημοκρατικό το πολίτευμα αυτό που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους», είπε ο Π. Λαφαζάνης.
«Η μαύρη τρύπα των εσόδων αναγκάζει την κυβέρνηση να αυτοσχεδιάζει», τόνισε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς που κατήγγειλε «διαδικασίες υποβάθμισης της Βουλής».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι καταγράφει τις αντιδράσεις, αλλά επεσήμανε ότι τηρείται ο Κανονισμός της Βουλής, καθώς η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα εγκρίνει ή δεν θα εγκρίνει τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος.
Ακόμη ζήτησε «να μην υποτιμούμε τα τμήματα» ενώ σημείωσε ότι η Βουλή και η κυβέρνηση «δεν είναι ευτυχείς» που κατατίθενται τα νομοσχέδια ως κατεπείγοντα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα