Mε θυμο ή με λογικη;

16:24 5/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Tου Μανούσου Ντουκάκη
(υποψηφίου Βουλευτή
ΛΑΟΣ στη Β' Αθήνας)
Ο Έλληνας ψηφοφόρος είναι αντιμέτωπος αυτή την Κυριακή με ένα δίλημμα, διαφορετικό από αυτό που έχουν θέσει τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Πρέπει να επιλέξει αν θα ψηφίσει με το θυμικό ή τη λογική. Αν αποφασίσει με θυμό, τότε θα...
τιμωρήσει τον ίδιο του τον εαυτό. Δε θέλω ούτε να σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο και τις συνέπειες του. Αν αποφασίσει με τη λογική, αν προτιμήσει ανθρώπους που έχουν τη δύναμη της πρωτοβουλίας και ξέρουν στ΄ αλήθεια να
λένε ΟΧΙ –εκεί που χρειάζεται- τότε η πατρίδα μας, αργά ή γρήγορα θα πάρει το δρόμο της ανάκαμψης.

Χρειάζεται όμως προσοχή! Η Ελλάδα γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια όταν αναπτύσσονται πολιτικά μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή. Ίσως το ευρύ κοινό να μην έχει αντιληφθεί τη φιλοσοφία αυτού του καθαρά ναζιστικού κόμματος. Προσπάθησαν πολλοί να το συγκρίνουν με την ακροδεξιά της Λεπέν. Δε υπάρχει πεδίο σύγκρισης. Το συγκεκριμένο κόμμα αποτελεί παράλογη οργάνωση, που καμία σχέση δεν έχει με την Ορθοδοξία.

Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς είναι, κατά την άποψη μου, καμένα πολιτικά χαρτιά. Από την ώρα που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους και συμφώνησαν με την κυρία Λαγκάρντ, έθεσαν εαυτούς εκτός παιχνιδιού. Θα δείτε ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με διεργασίες και εξελίξεις μέσα στα ίδια τους τα κόμματα, από τη Δευτέρα το πρωί. Η χώρα χρειάζεται πολιτικό πρόσωπο στο τιμόνι, που θα εμπνεύσει τον Ελληνικό λαό, αλλά και θα διαθέτει το πολιτικό βάρος για να σηκώσει στους ώμους του την πατρίδα.

Μία είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα την επόμενη μέρα: ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Ο πρόεδρος, Γιώργος Καρατζαφέρης έχει αποδείξει με τη στάση του, όλο αυτό το διάστημα, ότι παρεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή, προτείνει την κατάλληλη λύση, ακόμη και όταν βρισκόμαστε στο πάρα ένα και κυρίως, βλέπει μπροστά.

Ο ΛΑ.Ο.Σ μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις: να μη μειωθούν μισθοί και συντάξεις, να μην εκχωρηθεί εθνική κυριαρχία και να καταργηθεί ο νόμος που δίνει την Ελληνική υπηκοότητα σε λαθρομετανάστες (επιπλέον, έπρεπε να πάρουμε τα 30δις για να πληρώσουμε μισθωτούς και συνταξιούχους). Όταν διαπίστωσε ότι οι όροι αυτοί αθετήθηκαν, αποχώρησε, γιατί δε μπορούσε να πει ψέματα στον ελληνικό λαό ούτε να σκύψει το κεφάλι.

Ο πρόεδρος μας δεν έμεινε όμως με σταυρωμένα τα χέρια ούτε έκατσε στη γωνία, περιμένοντας χαιρέκακα την καταστροφή της πατρίδας. Πήρε πρωτοβουλίες που μπορούν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο, πρωτοβουλίες που γίνονται δεκτές με ενθουσιασμό από πολιτικά πρόσωπα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, γιατί μόνον έτσι μπορεί να αλλάξει το σκηνικό στην Ευρώπη. Η πρόταση του για μια συμμαχία του Νότου, απέναντι στο Βορρά έκανε αίσθηση. Η κ. Μέρκελ θα έχει περιορισμένο περιθώριο ελιγμών απέναντι σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία, όταν ενωμένες με την Ελλάδα, θα αξιώσουν καλύτερους όρους στο παιχνίδι.
Keywords
Τυχαία Θέματα