Miκρη παραταση στις αποφασεις για την emporiki

09:27 28/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Το πρώτο επίσημο στίγμα για το χρονοδιάγραμμα της πώλησης της ελληνικής θυγατρικής της, της Emporiki Bank, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσει σήμερα το πρωί ο γαλλικός κολοσσός Credit Agricole, κατά τη διάρκεια...
τηλεδιάσκεψης με τους διεθνείς αναλυτές που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους του γαλλικού ομίλου.
Υπενθυμίζεται, ότι οι τρεις ελληνικές τράπεζες
οι οποίες διεκδικούν την εξαγορά της Emporiki Bank και έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές στην Credit Agricole, είναι η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και η Alpha Bank.
Σύμφωνα με πηγές, οι διεθνείς αναλυτές δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πώληση της ελληνικής θυγατρικής της Credit Agricole, λόγος για τον οποίο η διοίκηση του γαλλικού ομίλου αναμένει ερωτήσεις κατά την τηλεδιάσκεψη, επ' αυτής της διαδικασίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της. Ήδη ο διεθνής επενδυτικός οίκος Goldman Sachs, έχει τοποθετηθεί θετικά ως προς την πώληση της Emporiki Bank από τον όμιλο της Credit Agricole, σημειώνοντας ότι η, σε μεγάλο βαθμό, απεμπλοκή του γαλλικού ομίλου από την ελληνική αγορά θα είναι προς όφελός της.
Πηγές από τις εμπλεκόμενες στη διαδικασία τράπεζες, αναφέρουν ότι η διαδικασία δε μπορεί να διαιωνιστεί, αφού οι προσφορές των τριών ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων που ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν την Emporiki Bank, έχουν ημερομηνία λήξης. Αυτό σημαίνει κατά τους ίδιους, ότι όλα τα απαραίτητα έγγραφα (π.χ. οι εγγυητικές επιστολές, κ.λπ.) θα πρέπει να εκδοθούν εκ νέου, για το οποίο θα απαιτηθεί ένα σεβαστό χρονικό διάστημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα