Neeς πιεσεις απο το eurogroup

10:14 25/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Διπλό τελεσίγραφο έστειλαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, από τις Βρυξέλλες. Ένα προς τους τραπεζίτες να δεχθούν χαμηλότερο επιτόκιο για το κούρεμα του ελληνικού χρέους κι ένα προς την Αθήνα- προς τους κυβερνητικούς εταίρους συγκεκριμένα- να...
δεσμευθούν για τα μέτρα που θα προβλέπει το νέο μνημόνιο.
Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και στα δύο μέτωπα, τα μηνύματα αισιοδοξίας εναλλάσσονται με τις προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, που θα παρασύρει όλη την ευρωζώνη.
Την πάγια θέση του Eurogroup ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ευρωομάδας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά από τη λήξη των εργασιών του συμβουλίου Eurogroup.
Τόσο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και ο επίτροπος οικονομίας, Όλι Ρεν, υπογράμμισαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τον ιδιωτικό τομέα για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία τις προσεχείς ημέρες. Η συμφωνία, τόνισαν, θα πρέπει να βασίζεται στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και να ικανοποιεί το στόχο το ελληνικό χρέος να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020. Τόνισαν επίσης, ότι η συμφωνία θα πρέπει να γίνει σε εθελοντική βάση. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σημείωσε, ότι η ολοκλήρωση του PSI πρέπει να προηγηθεί της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Keywords
Τυχαία Θέματα