Neoς χιονιας απο τη σιβηρια ερχεται απο μεθαυριο

10:54 13/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από τη... Σιβηρία, θα πλήξει από την Τετάρτη την Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τον ολικό παγετό και τις έντονες χιονοπτώσεις, κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι τουλάχιστον μέχρι το...
επόμενο Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για συνέχιση της κακοκαιρίας όλο το μήνα. Η εβδομάδα πάντως, ξεκινά με βροχές
και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Εν τω μεταξύ, πάνω από 90 χωριά αποκλεισμένα, δρόμοι απροσπέλαστοι, χιόνι που φτάνει ως και στα 4 μέτρα ύψος, ολόκληρες περιοχές αποκομμένες χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα σε πολικές θερμοκρασίες, συνθέτουν το σκηνικό της κακοκαιρίας στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, μίας από τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών.
Ένας Αφρικανός μετανάστης, που βρέθηκε νεκρός στον Έβρο είναι το νέο θύμα του παγετού. Ακόμη, στην Καρδίτσα, κτηνοτρόφος που είχε να δώσει σημεία ζωής από τη Δευτέρα βρέθηκε σώος ύστερα από 6 μέρες αγωνίας, ενώ κινδύνευσαν 38 επιβαίνοντες σε αλβανικό λεωφορείο που ανατράπηκε στα Γιάννενα.
Στα Γρεβενά, ο δήμαρχος σήκωσε τα «χέρια ψηλά» και με επιστολή του στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας ζήτησε την κήρυξη του δήμου του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στον Έβρο οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο περαιτέρω πλημμυρικών φαινομένων, παρά το γεγονός ότι η στάθμη του ποταμού έχει αρχίσει να πέφτει.
Keywords
Τυχαία Θέματα