Nyxta θριλερ για την ελλαδα...

00:00 20/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Nύχτα θρίλερ απόψε το βράδυ στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα, με την κρίσιμη επταμερή συνάντηση να ξεκινά λίγο ...
πριν τα μεσάνυχτα.

Στην «μίνι-σύνοδο» για το ελληνικό ζήτημα με τη συμμετοχή της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, του προέδρου
του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτν Τουσκ, του προέδρου της Κομισιούν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το κλίμα είναι συγκρατημένο.

Ήδη πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, πηγές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέκλειαν το ενδεχόμενο να γίνουν αποδεκτά τα ελληνικά αιτήματα για ρευστότητα, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος αναφέρθηκε στην «μικρή» πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας σκεπτικός στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής

Την ίδια ώρα, στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε την μεγάλη αντίφαση από τη μια να δέχονται οι Ευρωπαίοι παράγοντες ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και από την άλλη «όταν προσπαθείς να διασώσεις την κοινωνία και ψηφίζεις στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, να σε κατηγορούν για μονομερή ενέργεια».

Πρόσθεσε, δε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι υπάρχει αντίθεση ανάμεσα σε πολιτικό επίπεδο - στο οποίο αναζητείται λύση - και σε εκπροσώπους θεσμών που σηκώνουν κόκκινες κάρτες. «Αυτή η αντίθεση πρέπει να αρθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Όπως εξήγησε στους ευρωπαίους ομολόγους του είναι αυτή η αντίθεση που δεν αφήνει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου να προχωρήσει και είναι αυτός ο λόγος που ζήτησε τη σημερινή συνάντηση αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να ενημερώσει τη Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή.
Keywords
Τυχαία Θέματα