Oi συνταξιουχοι εφτασαν στο μεγαρο μαξιμου και συναντηθηκαν με τον α.σαμαρα...

13:24 19/4/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί συνταξιούχοι στην πλατεία Κλαυθμώνος, οι οποίοι αφού κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ...
κατέληξαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Περισσότεροι από 2.000 συνταξιούχοι συμμετείχαν στην πορεία που έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των συνταξιούχων.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο κατέθεσαν υπόμνημα με τα θέματα που
τους απασχολούν.

Οι συνταξιούχοι ενημέρωσαν τον κ. Σαμαρά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις μειώσεις που έχουν υποστεί στις συντάξεις τους τα τελευταία χρόνια, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς τους ενημέρωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσει ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για να εξεταστούν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν την κατάργηση των μέτρων των Μνημονίων και την αποκατάσταση των συντάξεων.
Την κινητοποίηση οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΝΑΤ, ΤΑΕ και ΟΑΕΕ. .
“Οι συνταξιούχοι παλεύουν και απαιτούν: -Αποκατάσταση στις Κύριες και Επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, επιδόματα. .-Καμία περικοπή στις Κοινωνικές δαπάνες, στα Φάρμακα, στην Υγεία και την Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη. -Κατάργηση των χαρατσιών, της φοροληστείας και των φόρων στο πετρέλαιο. -Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών νόμων. Ολων των μνημονίων, εφαρμοστικών νόμων και δανειακών συμβάσεων, που τους έχουν καταδικάσει στη φτώχεια, στη δυστυχία, στην εξαθλίωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα