Reuters. η ελλειψη εθνικου κτηματολογιου στην ελλαδα εμποδιο στις ιδιωτικοποιησεις...

ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ...
Την έλλειψη εθνικού κτηματολογίου στην Ελλάδα σχολιάζει σε δημοσίευμά του...
το Reuters υποστηρίζοντας πως όταν η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση για το πρώτο σχέδιο διάσωσης το 2010, μόνο η ίδια και η Αλβανία δεν διέθεταν κτηματολόγιο.
Όπως υποστηρίζει
το δημοσίευμα, εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαμηνύουν όλα αυτά τα χρόνια ότι η έλλειψη ασφάλειας του δικαίου σχετικά με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και χρήσης της γης αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για τις επενδύσεις στη χώρα, την κατάλληλη φορολόγηση και την οικονομική ανάπτυξη.
Πλέον η Ελλάδα έχει υπογράψει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και σε καθένα από αυτά τα προγράμματα έχει γίνει σαφές πως η ολοκλήρωση του εθνικού κτηματολογίου αποτελεί προτεραιότητα. Ωστόσο, παρά το γεγονός πως οι εταίροι της Ελλάδας έχουν δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την παροχή βοήθειας, η χώρα δεν έχει καταφέρει ακόμα να το ολοκληρώσει, σχολιάζει το δημοσίευμα.
Πρόκειται για ένα μικρόκοσμο στον οποίο όλα αναμένονται να καθοριστούν, σχολιάζει το Reuters. Η γραφειοκρατία, οι πελατειακές σχέσεις, η ανταγωνιστικά σε κυβερνητικό επίπεδο, η νομική πολυπλοκότητα, η δημοσιονομική αβεβαιότητα, τα συμφέροντα του κατεστημένου, η εξαπάτηση, η φοροδιαφυγή.
Keywords
Τυχαία Θέματα