S&p: πιθανη υποβαθμιση του efsf

16:27 6/12/2011 - Πηγή: Fimotro
Σε καθεστώς CreditWatch με αρνητικές συνέπειες τοποθέτησε την αξιολόγηση «AAA» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του EFSF η Standard & Poor΄s επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη...
βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση «A-1+»

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος η κίνηση αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της τοποθέτησης των αξιολογήσεων των 17 χωρών της Ευρωζώνης σε CreditWatch καθώς αυτές παρέχουν τις εγγυήσεις για τις υποχρεώσεις του ταμείου.

Η τοποθέτηση σε CreditWatch σημαίνει
πως υπάρχει 50% πιθανότητα υποβάθμισης της αξιολόγησης βραχυπρόθεσμα.

Βάσει της ισχύουσας δομής του EFSF, εάν υποβαθμιστούν οι αξιολογήσεις «AAΑ» των εγγυητριών χωρών, η αξιολόγηση του ταμείου θα υποβαθμιστεί στην κατώτατη βαθμίδα που θα έχουν οι χώρες που προηγουμένως είχαν την ανώτατη αξιολόγηση.

Συνεπώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Δευτέρας, η αξιολόγηση του EFSF μπορεί να υποβαθμιστεί έως δύο βαθμίδες.

Η S&P σημειώνει ότι αναμένει να επιλύσει την τοποθέτηση του EFSF σε CreditWatch μέσα σε διάστημα 90 ημερών –αν είναι δυνατόν και νωρίτερα– και μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των εγγυητών του EFSF που φέρουν την κορυφαία αξιολόγηση «AAA». Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την αξιολόγηση «AAA» του EFSF αν επιβεβαιωθούν οι αξιολογήσεις και στα έξι κράτη-μέλη που φέρουν την αξιολόγηση «AAA».
Keywords
Τυχαία Θέματα