Ta αξιοσημειωτα των ψηφοδελτιων της νδ

09:43 18/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Δημήτρης Τσιούφος
(από την Ημερησία)
Ανανεωμένα σε ποσοστό περίπου 50% είναι τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, χωρίς μεγάλες εκπλήξεις και με τον Αντ. Σαμαρά να είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία (όπου παραδοσιακά εκλέγεται) και στη Μαγνησία, ενώ...
ο Βαγ. Μεϊμαράκης τέθηκε επικεφαλής της Εκτελεστικής Εκλογικής Επιτροπής, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά
κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος.
Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματός του, η οποία και επικύρωσε τα ψηφοδέλτια, υποστήριξε ότι θέτει ως βασικό στόχο την αυτοδυναμία και ζητά «καθαρή εντολή για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμά μας και για να μην βρισκόμαστε συνεχώς κάτω από εκβιασμούς των άλλων». «Θέλω λυμένα χέρια -πρόσθεσε- για να είμαστε μία υπεύθυνη κυβέρνηση και για να εφαρμόσουμε ολόκληρο το πρόγραμμά μας χωρίς συμβιβασμούς με εκείνους που μας έφεραν στην κρίση», ενώ έθεσε και το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της Ν.Δ. «η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει».
Αποκλεισμός
Στα αξιοσημείωτα των ψηφοδελτίων (το Επικρατείας θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα) ο αποκλεισμός της Ελ. Βόζεμπεργκ από το συνδυασμό της Α΄ Αθηνών, σε αντίθεση με την επανένταξη του Γ. Βλάχου (Αττικής), η επιστροφή των Γ. Συμπιλίδη και Σ. Τσιτουρίδη στο Κιλκίς, του Π. Δούκα (Αττικής), ενώ ο Κ. Καραμανλής είναι πάλι στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα στην Α' Αθηνών, εκτός των νυν βουλευτών Δ. Αβραμόπουλου, Ολγας Κεφαλογιάννη (που μετακομίζει από το Ρέθυμνο), Πρ. Παυλόπουλου, Φ. Πιπιλή και Ευγ. Τσουμάνη (από το Επικρατείας), συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι: Μ. Αγγέλακας, Νικ. Κακλαμάνης, Β. Κικίλιας, Ι. Κοραχάης, Μαν. Μαυρομάτης, Ν. Μηταράκης, Δ. Παπαδόγγονας και Ανδρ. Ψυχάρης.
Στη Β' Αθηνών, τους νυν βουλευτές Ευάγγ. Αντώναρο, Μ. Βαρβιτσιώτη, Γ. Γιακουμάτο, Αθ. Γιαννόπουλο, Β. Μεϊμαράκη, Κ. Μητσοτάκη, Αργ. Ντινόπουλο, Π. Παναγιωτόπουλο, Β. Πολύδωρα, Α. Σπηλιωτόπουλο, Γ. Παπαθανασίου και Κ. Χατζηδάκη πλαισιώνουν οι κ. Απ. Ανδρεουλάκος, Αντ. Αντωνιάδης, Σ. Βούλτεψη, Αδ. Γεωργιάδης, Τ. Ιακωβίδου, Αν. Καραμανλή, Κ. Παπακώστα και ο ηθοποιός Ρ. Χαραλαμπίδης.
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, εκτός του Κ. Καραμανλή, συμμετέχουν: Κ. Γκιουλέκας, Γ. Ιωαννίδης, Στ. Καλαφάτης, Π. Κοκκόρης, Γ. Ορφανός, Δ. Πανοζάχος, Ελ. Ράπτη, Στρ. Σιμόπουλος και Μ. Στεργίου.
Στη B' Θεσσαλονίκης, ο Σ. Αναστασιάδης, ο Θ. Καράογλου, ι Κ. Γραικός, ο Ι. Παλαιστής και ο Αδ. Ρεγκούζας.
Στην Α' Πειραιά ο Κ. Αρβανιτόπουλος, ο Ν. Βλαχάκος, ο Κ. Κατσαφάδος και ο Σπ. Σπυρίδων, ενώ στη Β' Πειραιά ο Γ. Τραγάκης, ο Αν. Νεράντζης, ο Κ. Βρεττάκος, ο Φ. Κρανιδιώτης και ο πρώην ποδοσφαιριστής Τ. Μητρόπουλος.
Στην Περιφέρεια Αττικής συμμετέχουν οι βουλευτές Γ. Βλάχος, Ν. Καντερές, Θ. Μπούρας καθώς και οι κ. Μ. Βορίδης, Π. Δούκας, Στ. Αγιάσογλου, Θ. Κατσιγιάννης, Π. Λειβαδάς και Γ. Μαρτίνου.
Ξεχωρίζουν
Στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες του Χρ. Δήμα (γιου του αντιπροέδρου του κόμματος) στην Κορινθία, της εκ
Keywords
Τυχαία Θέματα